NAPOKON OTKRIVENA TAJNA GLASANJA NA PZE: Da li će se posle ovoga obustaviti protesti ispred RTS?!

Autor:

Zabava

08.03.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je kompletna istina o glasanju na "Pesmi za Evroviziju".

NAPOKON OTKRIVENA TAJNA GLASANJA NA PZE: Da li će se posle ovoga obustaviti protesti ispred RTS?!

Foto: RTS Printscreen

Nakon nedavno završenog finala PZE, javnost je zapanjena zbog kontroverzi koje su se pojavile oko procedure glasanja. Fanovi su najavili proteste ispred zgrade RTS-a, a jedan od pet članova žirija, Zoran Živanović Žika iz grupe "Zana“, izneo je svoje mišljenje kako bi razjasnio situaciju.

Zoran Živanović je istakao da se žiriranje obavlja na dan festivala, u 14 časova, tokom tonske probe. Nakon preslušavanja pesama, članovi žirija daju svoje ocene, koje se kasnije pročitaju u večernjem programu. On je naglasio da je cela procedura transparentna i da nema nikakvih manipulacija.

Republika

Foto: Printscreen/Prva TV

 

 

- Naš narod ima pametnu izreku da je za svako čudo dovoljno tri dana. Koliko vidim cela situacija se malo smiruje, a nisam siguran da sam razumeo zašto je došlo do te čudne situacije, ipak je to zabava, festival je zabavnog karaktera, obe pesme su po meni okej. Nisu sjajne pa da im dam 12 poena, ali sam dao poene i jednog i drugoj. Javnosti bih želeo da kažem da nema nikakve priče oko nameštanja. Trebalo bi da znate, došao sam u kancelariju gde je već sedeo žiri, nisam znao ko je tamo, niti su oni znali da dolazim ja - započeo je Žika, pa nastavio:

- Druga stvar, žiriranje se radi na dan festivala u 14 časova dok traje tonska proba. Mi slušamo tonsku probu onoga šta će biti uveče, a nakon preslušavanja pesama dajemo daše ocene, a uveče nas samo uslikuju da pročitamo ono šta smo dali u dva sata popodne. Znači, RTS nije okrenuo nikakav broj telefona, nikoga nisu kontaktirali, ljudi su glasali kako su hteli - otkrio je Žika za Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading