DANAS BI GRU PROSLAVIO 51. ROĐENDAN: Njegova tragična smrt ne prestaje da boli, ovo je POSEBNO TEŽAK dan za njegovu porodicu!

Autor:

Zabava

08.03.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od naših najvećih repera rođen je na današnji dan!

DANAS BI GRU PROSLAVIO 51. ROĐENDAN: Njegova tragična smrt ne prestaje da boli, ovo je POSEBNO TEŽAK dan za njegovu porodicu!

Foto: youttube/SKY PLUS

Danas se sećamo jednog od najvećih srpskih repera, Dalibora Andonova, poznatijeg kao Gru. Rođen 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu, Gru je svoj muzički put započeo devedesetih godina prošlog veka. Njegov prvi rep album "Da li imaš pravo" izdat je 1995. godine i označio je početak jedne značajne karijere. Već naredne godine, Gru je osvojio publiku albumom "Gru 2" koji je postigao veliki uspeh.

Njegove pesme su postale neizostavan deo srpske muzičke scene, a neki od njegovih najpoznatijih hitova su "Petak", "Biću tu", "Srce", "Pravi broj", "Tamo gde si ti" i mnoge druge. Posebnu popularnost stekao je saradnjom sa kolegama kao što su Ajs Nigrutin, Rasta i Đans, a numere poput "I dalje me žele", "Dugme po dugme" i "Kilo koke" ostale su upamćene kao klasici domaće hip-hop scene.

Republika

Foto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Dalibor Andonov Gru

Nažalost, Gru nas je napustio 9. septembra 2019. godine, ostavljajući veliku prazninu u svetu domaće muzike. Nakon njegove tragične smrti, održana je komemoracija u Domu omladine, a Gru je sahranjen na groblju Orlovača tri dana kasnije.

Gruova muzika i njegovo nasleđe i danas žive kroz sećanje njegovih fanova i kolega, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji srpske hip-hop muzike.

Republika

Foto: instagram.com/danicaandonov

Dalibor Andonov Gru

Dalibor Andonov, poznat kao Gru, bio je više od samo repera - bio je ikona, legenda koja je obeležila jednu muzičku epohu i inspirisala generacije. Njegova muzika nastavlja da živi i nadahnjuje, ostavljajući neizbrisiv pečat na srpskoj hip-hop sceni.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading