ODLOŽENO SUĐENJE STEFANU KARIĆU: Evo šta je Karićev advokat ZAHTEVAO!

Autor:

Zabava

23.02.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbrana Stefana Karića tražila je izuzeće tužioca i glavnog tužioca u Rumi!

ODLOŽENO SUĐENJE STEFANU KARIĆU: Evo šta je Karićev advokat ZAHTEVAO!

Foto: ST/Nemanja Pančić/Vladimir Lukić

Bivšem zadrugaru Stefanu Kariću odloženo je suđenje danas u Rumi, zato što je odbrana osumnjičenog tražila izuzeće tužioca i glavnog tužioca u Rumi, kao i glavnog tužioca u Sremskoj Mitrovici u tom predmetu, saznaje "Blic".

- Smatramo da je tužilaštvo postupalo neobjektivno u fazi pre podnošenja optužnog akta, tj. fazi prikupljanju dokaza. Isto je bilo dužno prema odredbama Zakonika o krivičnom postupku da prikuplja dokaze i one koji terete okrivljenog i one koji mu idu u korist. Odbrana je insistirala na prikupljanju bitnih dokaza koji nisu pribavljeni, pa će sada sud morati da se bavi prikupljanjem ovih dokaza - rekao je Stefanov advokat, pa nastavio:

Republika

Foto: youtube.com/Jutarnji program TV HAPPY, pixabay.com,instagram.com/printscreen

Nataša Šavija, Stefan Karić, ilustracija

- Sve ovo izaziva sumnju u nepristrasnost tužilaštva u ovom predmetu. Pretpostavljam da je javnost, a pre svega kršenje pretpostavke nevinosti prema Stefanu Kariću i to kroz medije uticalo da Tužilaštvo padne pod ovaj pritisak - objasnio je Karićev branilac Goran Karadarević za gorepomenuti medij.

Podsetimo, Stefan je danas bio na ročištu sa starletom Natašom Šavijom, koja je 1. maja prošle godine dobila teške telesne povrede, a za nasilje je optužila bivšeg zadrugara, protiv koga je pokrenut sudski postupak.

Inače, danas se oglasio i Natašin advokat.

- Branioci okrivljenog su tražili izuzeće tužioca što ja tumačim kao pokušaj odugovlačenja postupka jer na prošlom glavnom pretresu se nije pojavio branilac. To je je istaknuto kao razlog odlaganja. Danas sam na sudu predao fotografije sa društvenih mreža okrivljenog. Na internetu postoji niz malih fotografija povređene oštećene, a okrivljeni se u prvom planu slikao u majci na kojoj je pisalo u smislu "Ne možete mi ništa", čime je pokazao stav prema sudu. On se ruga pravosuđu i samoj oštećenoj. Očekujem da će biti odbijeno izuzeće i da će, ipak,sud suditi na osnovu zakona i dokaza. Ne smemo zaboraviti da je Šavija dva puta operisana, o tome postoje lekarski nalazi i veštačenja, pa se nadam da će sud u pravo u tom smilsu ceniti dokaze koji su nemoljivi - rekao je advokat Borojević za "Kurir".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading