MLADI MI JE MIMIKOM TRAŽE U KAFANI: Da dve pevačice pre nje nisu ODUSTALE, ova pesma ne bi PROSLAVILA LEPU!

Autor:

Zabava

10.02.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznatoj folk pevačici je drugi hit njena lična karta, ali je i po ovoj numeri svi prepoznaju.

MLADI MI JE MIMIKOM TRAŽE U KAFANI: Da dve pevačice pre nje nisu ODUSTALE, ova pesma ne bi PROSLAVILA LEPU!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Lepa Lukić

Kraljica narodne muzike Lepa Lukić  tokom svoje dugogodišnje karijere otpevala je brojne hitove, a jedan od onih koji su je proslavili definitivno je i pesma "Srce je moje violina" s istoimenog albuma, koji je objavljen krajem osamdesetih.

Međutim, pre nego što je došla u Lepine ruke, numera koja se i danas rado peva i traži u narodu ponuđena je i drugim pevačicama, koje su je odbile. Naime, pevačica Biljana Jevtić nije se pronašla u ovim stihovima, kao ni Vesna Zmijanac, koja nije želela da snimi pesmu.

Foto: ST/Nemanja Pančić, E-stock

Vesna Zmijanac i Biljana Jevtić nisu htele da pevaju "srce je moje violina"

Lukićeva ju je, za razliku od svojih koleginica, odmah prihvatila i pesma je postala jedna od onih koje su joj obeležile karijeru.

- Moja lična karta i pesma za početak je, zna se, Od izvora dva putića. A Baladu o majci pevaću na kraju jer je tužna, a i bojim se da ću se rasplakati. Posvetila sam je mojoj pokojnoj majci Milosiji, ali i svim majkama. Tekst kaže: "Još čujem njene korake i vidim nežne poglede, iako je nema, ceo život me majčina ruka miluje", a refren "Ručak je gotov dođite, još čujem reči majčine, a kuća puna nedelja i sva od smeha odzvanja" - govorila je Lepa uoči osmomartovskog koncerta u Domu sindikata 2013. godine, te otkrila ko joj obično traži "Violinu":

- Kad četvrtkom pevam u restoranu Dva putića na Zvezdari koji vode moj bratanac i snaha mladi ustanu i skandiraju mi, sve stojeći me slušaju. Kad požele da im pevam "Srce je moje violina", mimikom mi pokazuju glumeći da sviraju (smeh). Ljube mi ruke, poštuju me... Odmah posle nje pevam novu "Proleće, leto, jesen, zima" i oni skaču od uzbuđenja. Zbog mladih pravim koncert u Domu sindikata. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading