BORA PISAO PESME NARODNJACIMA! Čorba otkrio kako je došlo do saradnje sa OVIM pevačima! Iznenadićete se! (FOTO)

Autor:

Zabava

01.02.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pisao sam „Preskočiću tarabu i jarak“, za Tozovca „Vodeničarevu kći“. Pa ima jedna za Nadu Topčagić „Evo moga bekrije“!

BORA PISAO PESME NARODNJACIMA! Čorba otkrio kako je došlo do saradnje sa OVIM pevačima! Iznenadićete se! (FOTO)

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Muzičar Bora Đorđević autor je maltene svih hitova čuvene grupe Riblja Čorba, ali i dosta pesama za pevače narodne muzike, a ne samo što im je pisao pesme već je neke od folkera i opevao u numeri „Gastarbajterska pesma 2“ s kraja 90-ih.

Jedan od stihova u pomenutoj pesmi glasi: „Peva hitić Mile Kitić i naravno Džej“, a Bora je sada objasnio kako je dobio inspiraciju da piše za kolege koji su pevali ili pevaju isključivo teške narodnjake. 

Foto: Prva TV Printscreen

Nada Topčagić

 

- Svi smo išli napolje da zaradimo koju kintu, i onda sam samo nabrajao koga sam video na aerodromu. Vrlo lepo raspoloženi i obučeni smo odlazili petkom, a vraćali se izgužvani nedeljom, a ko je imao sreće ponedeljkom – ispričao je Bora, koji je priznao da u početku nije želeo da se potpisuje ispod svojih pesama koje je prodavao folkerima:

- Pa dobro, to je bilo logično. Bilo mi je malo truba. Ali posle sam shvatio da su to ipak kvalitetni, dobri tekstovi.  

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Predrag Živković Tozovac

 

Među brojnim hitovima i čuvene gradske pesme „Stani malo kafanski sviraču“ Bora je radio i numere za velikane koji su i sami pisali pesme, poput legendarnog Predraga Živkovića Tozovca.

- Pisao sam „Preskočiću tarabu i jarak“, za Tozovca „Vodeničarevu kći“. Pa ima jedna za Nadu Topčagić „Evo moga bekrije“. Ima jedna i za Izvorinku Blam (Izvorinka Milošević), nemam pojma kako se zove nisu to bili velii hitovi - tvrdi čuveni muzičar, koji je mir našao i van naše zemlje, te sada mnogo više vremena provodi u Sloveniji. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading