SVETA VODICA ME ČUVA OD ZLA: Jovana Tipšin otkriva šta radi na Krstovdan i Bogojavljenje da celu godinu bude u miru!

Autor:

Zabava

19.01.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica progovorila o postu i pričešću, tvrdi da bez vere ne bi mogla da živi!

SVETA VODICA ME ČUVA OD ZLA: Jovana Tipšin otkriva šta radi na Krstovdan i Bogojavljenje da celu godinu bude u miru!

Foto: facebook.com/Kristina Kaplanović/TV Prva/printskrin

Pevačica Jovana Tipšin je pravoslavna hrišćanka koja redovno posti i pričešćuje se, pa je tako i na Bogojavljenje prisustvovala liturgiji u crkvi Vasilija Ostroškog na Banjici, gde godinama unazad pristupa svetoj tajni pričešća. 

Jovana je ispoštovala i post na Krstovdan, pa se, kako kaže, mnogo radovala današnjem velikom prazniku.

- Uvek idem na liturgiju. Zaista se tome radujem. Pričestila sam se i to je nešto najsvetije. Danas je veliki praznik. Juče sam uzela krstovdansku vodicu, to se uvek čuva, i danas bogojavljensku. To stoji preko cele godine u kući. Kada se lošije osećate, uzmete svetu vodu i popijete - ispričala je Jovana kako se štiti od svakog zla, te istakla da joj je vera pokretač:

- Bez vere ne znam kako bih živela. Kao devojčica sa šest, sedam, godina sam crtala i pravila krstiće ispred zgrade. Uvek sam bila dosta zrelija kao mala. Dosta sam razmišljala o budućnosti i Bogu. Počela sam da se pričešćujem od 20. godine, kada mi je tata preminuo.

 

Foto: ST/P. DIVAC

Jovana Tipđin veoma drži do pravoslavne vere

 

Ona se zatim prisetila i svog putovanja u Svetu zemlju. 

Bili smo u Izraelu, na reci Jordan, što kažu, drugo krštenje. To je nešto što čovek treba da doživi. Ne može rečima da se iskaže. Svima želim od srca da osete tu lepotu. To je bila Božja promisao. Otac Milan mi je jednom rekao da pogledam taj program, kada sam došla kući i legla, srce je počelo da mi igra, plakala sam od sreće i pozvala sam ga sutradan da mu kažem da idemo. I dan danas, to mi je najlepše putovanje - nalašava pevačica za Blic, pa se osvrće i na temu posta: 

- Hrana mi najlakše pada. To su borbe sa sobom, misli, napadi od ljudi, kada postite to je sve pojačano. To su razna iskušenja. Posle toga bude lepota!

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading