CECA I VELJKO SE PRIČESTILI U HRAMU SVETOG SAVE: Pevačica zbog NJEGA 12 godina posti SVAKI POST! (FOTO)

Autor:

Zabava

07.01.2024

01:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Ražnatović prisustvovala je liturgiji u Hramu Svetog Save na Vračaru!

CECA I VELJKO SE PRIČESTILI U HRAMU SVETOG SAVE: Pevačica zbog NJEGA 12 godina posti SVAKI POST! (FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Mnogobrojni vernici okupili su se večeras u Hramu Svetog Save na Vračaru, gde je u ponoć počela liturgija.  Pravoslavni vernici i hrišćani koji poštuju julijanski kalendar danas obeležavaju Božić, najradosniji praznik, a liturgiju služi vikarni episkop remezijanski Stefan, uz sasluženje sveštenstva beogradskih hramova.

Među mnogobrojnim poznatim ličnostima koje su došle na liturgiju našla se i pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, koja je došla sa sinom Veljkom, sestrom Lidijom Ocokoljić i njenom decom, kao i ostatkom porodice.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ceca i Veljko čekaju da se pričeste

Ceca je obukla zanimljiv kaput, svečanu košulju, pantalone, a oko vrata je imala crnu mašnu. Tradicionalno, Ceca je sa svojom porodicom postila Božićni post, a večeras se u Hramu Svetog Save i pričestila zajedno sa sinom Veljkom.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ceca se pričestila

Osim Cece, liturgiju su pristvovali i Sergej Ćetković, Cecina kuma Viki Miljković, Cecin frizer Stevan Radivojević, pevačice Ivana Boom Nikolić, Jovana Tipšin, kao i mnogi drugi. Ceca je i ranije pričala o tome koliko joj znači post.

 - Prvi put sam započela sa postom 2011. nakon razgovora sa tadašnjim monahom Stefanom, a danas vladikom. Pre toga sam postila sredom i petkom. Znači već 11 godina postim svaki post, a isto to čini i moja porodica. Zavisi od dana i posta. Nekada je to na ulju, nekada na vodi. Kao što znaju svi koji poste nema tu veliki broj jela koja mogu da se spreme, a da su posta. Olakšavajuća stvar je za mene to što nisam ljubitelj slatkiša, pa ne moram da se mučim s tim. Od malih nogu se u mom porodičnom domu poštuju sva pravoslavna načela. Tako da sam vaspitavana u pravoslavnom duhu. Moja majka je učiteljica, te je mene i moju sestru učila sve ono što je vezano za crkvu. Nedeljom smo odlazili na liturgiju, poštovali običaje za svaki praznik, a sestra i ja smo se radovale praznicima - ispričala je svojevremeno Ceca.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ceca i Veljko u Hramu Svetog Save na Vračaru

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading