ISPLIVALA TAJNA MILETA KITIĆA: Njegov najveći hit bio je namenjen drugom pevaču!

Autor:

Zabava

06.01.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je istina o pesmi "Kraljica trotoara".

ISPLIVALA TAJNA MILETA KITIĆA: Njegov najveći hit bio je namenjen drugom pevaču!

Foto: Republika TV

Izreka "Nije kome je rečeno, nego kome je suđeno" dobija posebno značenje kada je reč o popularnoj numeri "Kraljica trotoara" Mileta Kitića. Iako je ova pesma postala pevačeva lična karta, malo ko zna da je prvobitno bila namenjena sasvim drugom muzičaru - Đorđu Balaševiću.

Mile je otkrio kako je došao do pesme koja je postala jedan od njegovih najvećih hitova. "Rečeno mi je da ta pesma nije za mene jer treba da se čuju dve gitare, da se tekst ispriča, ali i da je pesma namenjena pevaču poput Đorđa Balaševića. Međutim, Marti to nije bilo loše, mada je mene malo zbunio tekst. Na kraju sam je uzeo", priznao je pevač.

- Rečeno mi je da ta pesma nije za mene jer treba da se čuju dve gitare, da se tekst ispriča, ali i da je pesma namenjena pevaču poput Đorđa Balaševića. Međutim, Marti to nije bilo loše, mada je mene malo zbunio tekst. Na kraju sam je uzeo - ispričao je Mile, a potom dodao:

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Mile Kitić

- Kad sam ušao u studio, Pera Zdravković, koji je pravio aranžman, nije bio oduševljen, ali Kemiš i moja Marta jesu. I tako Pera ode kući, sutradan napravi aranžman i pesma ispadne tako kako ispadne. Ja sam tad ispao hrabar, verovatno najhrabriji od svoje generacije. Pljuvali su me za mnoge pesme koje sam snimio, a bez kojih danas ne može da prođe nijedan moj nastup.

Iako je "Kraljica trotoara" postala nezaobilazni deo Miletove karijere, malo ko zna da je pesma prvobitno bila namenjena drugom pevaču. Ova priča o hrabrosti i odlučnosti da se pesma izvede na svoj način sigurno će ostati zapamćena kao deo muzičke istorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading