OVA DVA MUZIČARA SPAJA VELIKA TUGA: U istoj godini izgubili sinove, a evo šta im je sada JEDINA UTEHA!

Autor:

Zabava

04.01.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirko Kodić i Enes Begović ostali bez naslednika koji su tek bili zakoračili u tridesete.

OVA DVA MUZIČARA SPAJA VELIKA TUGA: U istoj godini izgubili sinove, a evo šta im je sada JEDINA UTEHA!

Foto: E stock, Vladimir Lukic

Poznatog harmonikaša Mirka Kodića zadesila je strašna porodična tragedija 27. oktobra, kada mu je iznenada u 32. godini preminuo sin Aleksandar, dok je pevač Enes Begović bez svog naslednika Armina ostao 13. juna, kada je u 30. godini izgubio bitku protiv teške bolesti. Kodić je jedinu utehu pronašo u muzici koju je i njegov sin voleo, pa je smogao snage da se vrati nastupima. Prvi koncert koji je održao i to u čast svog Aleksandra bilo je "Veče sevdalinki" na Kolarcu 29. novembra. S druge strane, Enes Begović je samo tri nedelje posle smrti sina, dobio unuka, kome su dali ime Armin, po ocu, što je osnažilo celu porodicu da se posveti Arminovom nasledniku, kada njega više nema.

Republika

Foto: Republika.rs, Facebook

Enes Begović ostao bez sina Armina, pa dobio unuka kome su dali očevo ime

Inače, bosanski pevač je u junu 2023. u Sarajevu na Gradskom groblju Bare sahranio sina Armina, koji je dugo bolovao od autoimune bolesti kostiju, koja mu se naglo vratila i iskomplikovala, a izdahnuo je ocu na rukama. Borba lekara trajala je četiri dana, ali, nažalost, nisu uspeli da se izbore sa bakterijom, koja je napala Arminov organizam.

Otac ga je vodio i u Tursku na lečenje, kupovali su lekove u Nemačkoj i neko vreme mu je bilo dobro, ali se bolest vratila i pobedila.

Jedina uteha celoj porodici je to što se Arminova supruga, Almina Gadžo Begović, koja je u trenutku njegove smrti bila u poodmakloj trudnoći, porodila tačno tri nedelje posle Arminove smrti i njihovom sinu dala očevo ime. 

Foto: Facebook/printscreen

Supruga Armina Begovića Almina porodila se tri nedelje posle njegove smrti

Kako se posle njegove smrti pisalo, iako je pokojni Armin znao da je teško bolestan najveća želja mu je bila da dobije dete. On je, takoreći, dao život da bi dobio dete, tako što je prestao da prima injekcije za autoimunu bolest koju je imao od rođenja pa, kada je bakterija iznenada napala njegov organizam, na kraju se sve, nažalost, završilo kobno.

Čuveni kompozitor i harmonikaš Mirko Kodić iznenada je izgubio sina Aleksandra, koji je preminuo u snu, a javnost je nakon ove informacije ostala šokirana. Kodić je nakon velikog gubitka prvi put progovorio za Republiku i otkrio kako se nosi sa ogromnim bolom i tugom, a posle nekog vremena se vratio nastupima i gostovanjima u emisijama.

Foto: ST/Nemanja Pančić, ATA Images

Mirko Kodić iste godine sahranio svog sina u Beogradu

Tako je na televiziji Pink opisao kako je izgledao taj tragični trenutak kada se suočio sa činjenicom da njegovog naslednika više nema. 

- Ušao sam na vrata... kod bivše supruge Jasne... Naroda nikad više... Ušao sam u sobu, on je samo ležao... Nikad neću reći da je mrtav... On je za mene uvek živ i neću da se pomirim sa tim.... Počeo sam da ga ljubim, bio je hladan kao stena...ljubio sam mu obraze, noge, ruke i rekao: ''Aleksandre, ajde ustani, nemoj da se šališ''... Nakon toga sam izašao iz sobe i tek tada shvatio šta se desilo. Tada je nastala tuga pregolema - ispričao je Mirko u emisiji, pa nastavio:

- Kako se osećam... Nekako čudno. Borim se sam sa sobom. Neki put se ne dam... Hrabar budem, a neki put padnem da ne mogu da objasnim. Doživeo sam takav šok... On je bio isti ja, bio je moj ljubimac. Voleo je da živi 200 na sat. Voleću ga dok god sam živ. Voleo je lepe stvari, devojke, Crvenu Zvezdu, Beograd... On je bio moj ponos! Radio je u restoranu kod Dejana Bodiroge, koji ga je mnogo voleo. Njegovi drugari iz Crvene Zvezde su mi uvek govorili: ''Kakvog sina imaš!'' Njega je Bog uzeo za sebe. Bogu je potrebam više nego ovom svetu, jer na ovom svetu imaš uvek neke jurnjave, sad imaš, sutra nemaš, sad si ok, sutra nisi... Zato je njega Bog uzeo da gore ima mira. Njega su svi voleli na poslu. Nikada nije bio problematičan dečko.

Mirko je Aleksandra dobio u prvom braku. Nekoliko dana pre prerane smrti Kodićev sin se žalio na bol u stomaku, ali kako nije bio jačeg intenziteta, nije tražio lekarsku pomoć. Aleksandar je sahranjen 1. novembra u prisustvu porodice, rodbine i prijatelja, među kojima je bilo dosta javnih ličnosti iz sveta muzike s kojima Mirko sarađuje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading