OPLJAČKANA KUĆA TOME ZDRAVKOVIĆA: Načinjena JEZIVA ŠTETA, lopovi napravili rusvaj!

Autor:

Zabava

03.01.2024

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuća Tome Zdravskovića opljačkana.

OPLJAČKANA KUĆA TOME ZDRAVKOVIĆA: Načinjena JEZIVA ŠTETA, lopovi napravili rusvaj!

Foto: republika.rs, Youtube

U leskovačkom selu Pečenjevce, rodna kuća slavnih folk pevača Tome i Novice Zdravkovića postala je meta vandalizma nepoznatih lopova. Neprijatni događaj desio se uoči Nove godine kada su lopovi iščupali ulaznu kapiju koju su zatim bacili u blato u blizini. Šteta nije zaobišla ni hidrofor na bunaru, kao ni ulazna vrata kuće, ostavljajući meštane u šoku, prenosi Telegraf. 

Renoviranje kuće i nada meštana

Foto: republika.rs

Dvorište kuće Tome Zdravkovića

 


Prošle godine su započeti radovi na renoviranju Tomine kuće, ali su, nažalost, bili privremeno obustavljeni. Meštani, međutim, zadržavaju nadu da će se svi radovi završiti do kraja tekuće godine, jer je ova kuća prava atrakcija za selo.

Spomenik Tome Zdravkovića u Beogradu

Foto: youtube.com/printscreen

Toma Zdravković

 


Podsetimo, u oktobru prošle godine u centru Beograda, u Skadarliji, otkriven je spomenik Tome Zdravkovića. Ovo značajno događanje je pratila prisutnost pevačevih najbližih - supruge Gordane i kćerke Žakline, što je izazvalo veliku pažnju javnosti.

U nadi da će se otkriti počinioci i da će se šteta sanirati, meštani Pečenjevca ostaju optimistični i veruju da će se kuća Tome i Novice Zdravkovića uskoro vratiti u svoj stari sjaj.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Spomenik Tome Zdravkovića

 

- Rastao sam uz Tomu i njegovu muziku. Kao mladić sam se oduševljavao i pesmama i atmosferom koju je pravio. Skadarlija je pravo mesto za pravog i jedinstvenog čoveka poput Tome - rekao je Rasim Ljajić, gostujući u Beogradskoj hronici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading