ŠTA SE KRIJE IZA GLASAČKOG STAJLINGA CECE I JECE: Crno po danu i belo po noći, oba izdanja nose SNAŽNU SIMBOLIKU!

Autor:

Zabava

18.12.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihova izdanja na jušerašnjim izborima privukla su veliku pažnju, a evo kakvu simboliku nose!

ŠTA SE KRIJE IZA GLASAČKOG STAJLINGA CECE I JECE: Crno po danu i belo po noći, oba izdanja nose SNAŽNU SIMBOLIKU!

Foto: Republika.rs, ST/Vladimir Lukić

Popularna pevačica Jelena Karleuša je juče obavila svoju građansku dužnost i glasala na izborima nešto posle 12 časova. Jelena je izazvala veliku pažnju svojim stajlingom - imala je crni komplet, crni šešir, crnu torbu, a jedan detalj je privukao najveću pažnju. Naime, na grudima je imala zakačen cvet, koji ima moćno značenje.

U pitanju je crni mak, koji je kroz istoriju imao različita značenja i simboliku. Cvet maka je simbol sećanja i nade, a stari Grci su ga povezivali sa obiljem i plodnošću. Mak je postao i simbol sećanja na one koji su dali svoje živote u Prvom svetskom ratu nakon objavljivanja pesme "Na polju Flandrije" koju je napisao potpukovnik Džon Mekrej. Džon Mekrej je bio kanadski brigadni hirurg koji je lečio ranjenike nakon što su nemačke snage ispustile gas hlor, piše sajt "Moja cvećara".

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Jelena Karleuša

Pevačica Ceca Ražnatović izašla je na glasanje u večernjim časovima, a dok je Jelena preko dana nosila crno, Ražnatovićka je tokom noći bila u beloj og glave do pete. 

Ceca Ražnatović je privukla veliku pažnju svih prisutnih medija i okupljenih reportera svojom odevnom kombinacijom. Bila je u kežual izdanju, a fotografisali smo je nasmejanu dok obavlja građansku dužnost, a na licu nije imala trunku šminke.

Kako se piše, konkretno crna boja se u našim krajevima najčešće povezuje sa tugom i žaljenjem za nekim, ali ona ima još neka značenja koja su u potpunoj suprotnosti sa ustaljenim shvatanjem. Prema feng šui pravilima, crna boja simboliše stabilnost i sigurnost. S druge strane Bela je svetlost, iskrenost, otovorenost, prosvetljenost. Označava rođenje, ozdravljenje, ali i ukazuje na nepodnošenje kritike i na to da sebe doživljavamo superiorno u odnosu na druge. Obucite belo, kada vam je potrebno da se nametnete i dominirate.

Republika

Foto: Republika.rs

Svetlana Ceca Ražnatović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Ceca

19.12.2023 06:26

Koliko ste vi samo zaluđeni. Da li stvarno mislite da se iza stajlinga JK krije tako duboko umna simbolika?

Slavica

20.12.2023 10:41

A tek Cecin stajling, smejurija, losa kombinacija potpuno