KARLEUŠIN CVET NOSI MOĆNU PORUKU: Svi su gledali u CRNI MAK na njenoj haljini, a iza njega se krije OVA SIMBOLIKA!

Autor:

Zabava

17.12.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelena Karleuša je privukla pažnju svih prisutnih na današnjem glasanju, a region bruji o njenom simbolu!

KARLEUŠIN CVET NOSI MOĆNU PORUKU: Svi su gledali u CRNI MAK na njenoj haljini, a iza njega se krije OVA SIMBOLIKA!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Jelena Karleuša

Popularna pevačica Jelena Karleuša je danas obavila svoju građansku dužnost i glasala na izborima nešto posle 12 časova. Jelena je izazvala veliku pažnju svojim stajlingom - imala je crni komplet, crni šešir, crnu torbu, a jedan detalj je privukao najveću pažnju. Naime, na grudima je imala zakačen cvet, koji ima moćno značenje.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Jelena Karleuša na glasanju

U pitanju je crni mak, koji je kroz istoriju imao različita značenja i simboliku. Cvet maka je simbol sećanja i nade, a stari Grci su ga povezivali sa obiljem i plodnošću. Mak je postao i simbol sećanja na one koji su dali svoje živote u Prvom svetskom ratu nakon objavljivanja pesme "Na polju Flandrije" koju je napisao potpukovnik Džon Mekrej. Džon Mekrej je bio kanadski brigadni hirurg koji je lečio ranjenike nakon što su nemačke snage ispustile gas hlor, piše sajt "Moja cvećara".

Međutim, crni mak je simbol sećanja na sve one koji su preminuli ili umiru u ratovima. Ovo je znak sećanja na mrtve vojnike, civile i posmatralče. Simbol je i za one koji su bili žrtve invazija, okupacija, nasilja koje je zasnovano na polu, kao i onih koji su umrli od gladi.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Jelena Karleuša

Na viktorijanskom jeziku cveća, mak je imao bogato značenje i simboliku, koja se često određivala odgovarajućom bojom maka. Crni mak koji je ponela Jelena može predstavljati i simbol zaborava. Ipak, ovo je samo jedna strana onoga što je poznato o maku.

Taj cvet simboliše i sasvim suprotne ljudske pojave, među kojima su seks, strast, ljubav i sve ono što feng šui dekoracija smatra energijom ekspanzije, koja je poželjna u prostoru, prenosi "Telegraf".

Prema pojedinim verovanjima, u okviru feng šuija, prisustvo cveta maka doprineće dobrom razumevanju ljudskih odnosa. Takođe, smatra se da je mak dobar onda kada treba pomiriti članove porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Lepičin rodjak

19.12.2023 22:03

Sad me zove rodjak iz Slovenije, kaže da ne mogu da veruju Slovenci da je stavila mak, to niko u Evropi i svetu nije uspeo u poslednjih 50 godina....opet, prijatelj iz Istre mi piše da cela Istra sada traži sadnice maka, jednostavno, ceo region je poludeo za makom! Pored toga, region i ostatak Evrope dive se divi kako, pored svih obaveza oko promocije svojih albuma, ona stiže i da glasa!!!? Jednom rečju, region nema reči!

Mladen Starčević

19.12.2023 22:52

Lep je stajling, samo... toliki šešir nije praktičan za nju sada, u ovom periodu njenog života, msm, nezgodan je za uvlačenje, mora da ga skida kada izlazi ili kad se ponovo uvlači...a ona se sad baš uvlači!