UMRO ČLAN GRUPE AC/DC: Saopštene potresne vesti!

Autor:

Zabava

16.12.2023

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvobitni bubnjar čuvene grupe AC/DC, Kolin Burdžes, preminuo je u 77. godini!

UMRO ČLAN GRUPE AC/DC: Saopštene potresne vesti!

Foto: Youtube printscreeen

Prvobitni bubnjar čuvene grupe AC/DC, Kolin Burdžes, preminuo je u 77. godini, saopštio je bend u subotu, 16. decembra. Bend je izrazio tugu povodom gubitka i istakao da je Burdžes bio veoma cenjen muzičar. Uzrok smrti još uvek nije poznat, a fanovi širom sveta sa tugom se opraštaju od legendarnog muzičara.

Kolin Burdžes bio je prvi bubnjar benda AC/DC i ostavio je neizbrisiv trag u istoriji rok muzike. Njegovo muzičko nasleđe i doprinos bendu ostaju trajni deo istorije popularne muzike.

Saopštenje benda AC/DC povodom smrti Kolina Burdžesa izazvalo je veliku tugu među fanovima, ali i kolegama muzičarima. Mnogi se prisećaju srećnih trenutaka provedenih uz muziku AC/DC benda, dok se istovremeno saosećaju sa gubitkom legendarnog bubnjara.

- Veoma je tužno čuti za smrt Kolina Burdžesa. Bio je naš prvi bubnjar i veoma cenjen muzičar. Imali smo srećne uspomene, počivaj u miru Koline - naveli su u saopštenju članovi kultnog sastava.

Republika

Foto: Youtube printscreeen

 

Uzrok smrti još nije poznat.

Muzičari i fanovi širom sveta će zauvek pamtiti Kolina Burgesa kao neumornog bubnjara i talentovanog muzičara. Njegova energija i strast prema muzici ostavili su dubok trag u srcima mnogih.

Kolin Džon Berdžes je rođen 16. novembra 1946. u Sidneju i odrastao je sa bratom Denijem. Bio je bubnjar grupe The Untamed sa Džoom Traversom na gitari u Sidneju. Godine 1965, Denni je bio rani bas gitarista i vokal surf-instrumentalnog benda The Throb. Godine 1967. Burgess i Denni su osnovali psihodeličnu grupu Honeibunch sa Traversom i Billom Verbaanom na bas gitari (bivši Morloch). Kasnije te godine preimenovani su u The Haze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading