HRVATSKA NOĆ U FRANKFURTU, A GLAVNA TEMA PRIJA! Komšijama i dalje TRN U OKU, opleo i Brenin i Bobin PRIJATELJ!

Autor:

Zabava

10.12.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski pevači prokomentarisali neverovatan uspeh Aleksandre Prijović!

HRVATSKA NOĆ U FRANKFURTU, A GLAVNA TEMA PRIJA! Komšijama i dalje TRN U OKU, opleo i Brenin i Bobin PRIJATELJ!

Foto: shutterstock, ST/Vladimir Lukić

Prija

Sinoć je u Frankfurtu organizovan koncert povodom Hrvatske noći, a oko 13.000 Hrvata se okupilo u Süwag Energie areni. Ovo je trinaesta Hrvatska noć po redu i nastupalo je nekoliko najpopularnijih izvođača iz komšiluka - Prljavo kazalište, Petar Grašo, Jelena Rozga, Miroslav Škoro... Publiku su zabavljali deset sati, a jedna od glavnih tema bila je naša pevačica Aleksandra Prijović i njenih pet napunjenih Arena Zagreb.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Aleksandra Prijović

Madeln Grdović je Prijin uspeh okarakterisao kao "čudo", a kako kaže, nije ovo želeo da komentariše jer je prijatelj Lepe Brene i Bobe Živojinovića.

- Pet koncerata Aleksandre Prijović u zagrebačkoj Areni?! Meni je to čudno... Reči nisam rekao jer sam Brenom i Bobom prijatelj i to odavno. I vidim da to deca pevaju... To, i da kupiš karte i da ih deliš, opet bi se doznalo. Znači, nije to. Odakle je krenulo, niko ništa ne govori - razmišljao je glasno Mladen Grdović nakon svog nastupa, piše "Slobodna Dalmacija".

- Ma nema, jaki su i gotovo. Pa vidite da mi više ne pevamo u Nemačkoj po klubovima. Sve su uzeli narodnjaci. Svugde, osim u Australiji i Americi. Ostalo je nas par zabavnjaka koji sviramo po Nemačkoj i to su nastupi tipa "Noći Croatije". Uđite u koji god hoćete disko, nema tu baš više izvođača zabavne muzike - ocenjuje stanje na dijaspora terenu Grdović.

Republika

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@LupoMusicYouTube

Mladen Grdović

Miroslav Škoro, koji je planirao Arenu Zagreb za sledeću godinu, prokomentirasao je glavno pitanje komšija - zašto niko od hrvatskih izvođača ne može da uradi ono što je Prija:

- Meni je jako žao što mi ne možemo napuniti zagrebačku Arenu toliko puta. Čuo sam svakakvih komentara, ali ako neko može napuniti neku dvoranu, nek je napuni. Ako je može napuniti pet puta, nema problema. Ono što se čini meni je da moramo više raditi, moramo pisati pesme i moliti se Bogu da to postane, na neki način, trend.

- Šta je tome razlog? Mogli bismo da sednemo pa o toj temi fenomenološki razgovaramo. Možda ja nisam prava osoba za to", priznaje. Bilo kako bilo, Aleksandri Prijović je pošlo za rukom ono što nijedan hrvatski muzičar u ovom trenutku ne može ni približno postići. Pitanje je kako bi gospođa Prijović prošla večeras ovde, u Frankfurtu - poručuje Škoro pa objašnjava:

- Znači, svako ima publiku na svojemu mestu. Samo je pitanje je li na neki način u ovom trenutku to stvar trendova, a činjenica je da je ta vrsta muzičkog izričaja ušla u mainstream. Onog trenutka kad je ušla na HRT u Dnevnik, ona je u mainstreamu. To je jednostavno tako. I kad se nešto dogodi, a to ti se sviđa, onda ideš za tim, a ako ne, onda radiš nešto da nametneš neki drugačiji trend - kaže Miroslav Škoro i tvrdi kako se ni najmanje time ne zamara.

Republika

Foto: youtube.com/Hrvatska radiotelevizija

Miroslav Škoro

- Mi ćemo napraviti koncert u Areni nagodinu. E sad, hoću li napuniti jednu dvoranu ili pola jedne, ne znam. Ja se nadam da će biti barem jedna puna, a ako Bog da i ako se dogodi neka pesma... Nikad se ne zna. Jer kad se dogodi ta jedna pjesma, onda ljudi dođu i skontaju u stilu: 'A, i ona mu je dobra, i ona i ona'.

- A da ne govorimo da mi nismo baš nešto najvičniji tim društvenim mrežama i načinima produkcije. Tu su neki šutnuli loptu daleko ispred nas. S druge strane, treba samo raditi i sve će doći na svoje - zaključio je Škoro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading