" ALEKSANDAR MI NE BI OPROSTIO..." Mirko Kodić progovorio o prvom JAVNOM NASTUPU, nakon iznenadne smrti sina, zbog ovoga će to veče biti POSEBNO!

Autor: M.G. / M.I.

Zabava

22.11.2023

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirko Kodić je progovorio o prvom javnom nastupu, nakon iznenadne smrti sina, Aleksandra, ovo veče će biti posvećeno njemu.

" ALEKSANDAR MI NE BI OPROSTIO..." Mirko Kodić progovorio o prvom JAVNOM NASTUPU, nakon iznenadne smrti sina, zbog ovoga će to veče biti POSEBNO!

Foto: E-Stock_caslav_vukojicic, Printscreen

Mirko Kodić, jedan od najpoznatijih harmonikaša sa prostora bivše Jugoslavije, pridružiće se mnogobrojnim kolegama na tradicionalnom koncertu Veče sevdalinki 29.novembra na Kolarcu.

Tokom višedecenijske karijere sarađivao je sa mnogobrojnim pevačima, objavio je veliki broj albuma na kojima  preovladavaju kola koja je sam komponovao i aranžirao. Dobitnik je i mnogobrojnih nagrada.

Republika

Foto: republika

 

 

- Moj deda i otac su bili harmonikaši, logično je bilo da i ja nastavim tim putem. Harmonika mi je bila prva i jedina igračka. Prvi nastup sam imao sa 17.godina na festivalu na Ilidži. Oduvek mi je sevdah u krvi, negujem ga i sviram na svim koncertima širom sveta, to znaju i moje kolege iz cele bivše Juge. Drago mi je što ću se pridružiti odabranoj ekipi na ovim tradicionalnim koncertima širom regiona. Moja karijera je bogata i sve ove decenije vodi me ljubav prema instrumetu, muzici, prema ljudima, pa i prema sevdahu, tako da ću rado odsvirati hitove “Moj dilbere, Ne klepeći nanulama i Negde u daljini - izjavio je gospodin Kodić i pozvao publiku da dođe i da uživa u vanvremenskim pesmama.

Mirko se oglasio za portal Republike, pa otkrio da će to veče posvetiti svom pokojnom sinu, Aleksandru:

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, ATA Images

 

 

- Veče sevdalinki je manifestacija, koja je tradicionalna i dogovorena mnogo ranije
U svoj svojoj boli ću izaći na tu binu i posvetiti svom sinu Aleksnadru to vreme, koliko budem na njoj. Znajući koliko je moj Aleksandar voleo sevdah, nikad mi ne bi oprostio da se ne  pojavim i zasviram
- rekao je Kodić za Republiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading