OVAKO ĆE SE ZVATI TREĆI SIN VELJKA RAŽNATOVIĆA: Nosiće moćno ime po srpskom vladaru!

Autor:

Zabava

22.11.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nekoliko dana u javnosti je odjeknula vest da je Bogdana Ražnatović trudna po treći put!

OVAKO ĆE SE ZVATI TREĆI SIN VELJKA RAŽNATOVIĆA: Nosiće moćno ime po srpskom vladaru!

Foto: Republika

Veljko Ražnatović, sin pevačice Svetlane Cece Ražnatović, je nedavno na svom Instagram profilu podelio radosnu vest - on i njegova supruga Bogdana očekuju trećeg sina. Oni već ima dvojicu sinova, a odluka o imenima je već ranije doneta. Dok je Bogdana bila trudna sa drugim sinom, Veljko je otkrio da su za njega odabrali ime Krstan. I kada se dečak rodio, Veljko nije promenio svoju odluku, već je potvrdio da će i za treće dete izabrati srpsko ime - Lazar.

Ime Lazar ima dugu tradiciju u srpskom narodu, a posebno je poznato po kosovskom junaku i srpskom knezu Lazar Hrebeljanoviću. Međutim, ovo ime nije srpskog porekla, već je hebrejskog porekla i znači "Bog je pomogao" ili "Božja pomoć". Ipak, ovo ime je duboko ukorenjeno u srpsku kulturu i predstavlja simbol pobede života nad smrću.

Republika

Foto: ST/D. Kadić

Veljko Ražnatović

Bogdana se takođe oglasila povodom ove radosne vesti, ali detalji o njenom komentaru će biti otkriveni u narednom tekstu. U međuvremenu, možemo se podsetiti i na grčku i latinsku varijantu imena Lazarus, koje je takođe prisutno u hrišćanskom svetu. U Jevanđelju po Jovanu, Lazar je brat Marije i Marte i bio je jedan od ljudi koje je Isus vaskrsao. Ovo ime simbolizuje pobedu života nad smrću i predstavlja svetlost koja se suprotstavlja tami.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading