MAJKA GIMNAZIJALCA U ŠOKU: Nastavnik tehničkog im plaća 20 evra, paklo cigara i pivo, a oni beru masline i čiste mu kuću! PROFESOR: "To su gluposti!"

Autor:

Svet

22.11.2023

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor koji organizuje rad učenika na berbi maslina i čišćenju apartmana izazvao je kontroverzu među roditeljima učenika škole u Kaštel Lukšiću. Iako je ova zamisao izazvala nezadovoljstvo nekih roditelja, učenici su navodno oduševljeni što imaju priliku da rade sa svojim omiljenim profesorom i da budu nagrađeni novcem, duvanom i pivom.

MAJKA GIMNAZIJALCA U ŠOKU: Nastavnik tehničkog im plaća 20 evra, paklo cigara i pivo, a oni beru masline i čiste mu kuću! PROFESOR: "To su gluposti!"

Foto: pixabay.com

Sve je počelo kada je majka jednog od učenika primetila da ih je profesor Milinović, koji predaje tehničku mehaniku i termodinamiku u Pomorskoj školi, pozvao da rade u berbi maslina i čišćenju apartmana u njegovoj vili u Seget Vranjici. Majka se uznemirila zbog ove ponude, ali je kasnije shvatila da profesor to radi u svoje slobodno vreme i da su učenici zaista angažovani na poslovima koje su imali priliku da biraju.

Ipak, neki roditelji su se pobunili i smatraju da nije u redu da se profesor ponaša na ovaj način i da je to neprihvatljivo. Majka jednog od učenika je izjavila da je prvo pomislila da je u pitanju nešto loše, ali je kasnije shvatila da je sve u redu i da su učenici zaista radili ono što su birali. Ona je zabranila svom sinu da ide na ovu "radnu akciju" sa profesorom.

- Zove ih tko će s njim u masline, čistiti bazen u toj njegovoj vili... Kad sam prvi put čula za to, prvo mi je palo napamet ono najgore. Ali onda sam shvatila da to sve uredno funkcionira, da stvarno tamo rade to za što ih je i zvao. Svejedno sam zabranila sinu da ide. Mislim, meni to baš nije normalno... Gledajte, oni obožavaju tog profesora. On je njima legenda. Ima super odnos s učenicima. Ali da im on za takve stvari daje 20 eura, kutiju duvana i pivu ili sok... Pa im onda i šalje u porukama zadatke iz kontrolnih, popušta u školi... Ja mislim da nije u redu da se neki profesor tako ponaša - izjavila je Splićanka.

Dodala je kako je od nekih bivših učenika, koji su tu školu pohađali unazad 30-ak godina, čula da je ovakve 'radne akcije' Milinović prakticirao još i onda. 

- Uz dužno poštovanje direktoru, ako se to događa godinama, ne verujem da on to već ne zna. A i zbog iskustava sa sličnim stvarima, škole to ne rešavaju nikako - rekla je majka učenika.

Profesor Milinović je demantovao navode da daje učenicima novac, duvan i pivo kao nagradu za rad i istakao da su ovi poslovi obavljeni u sklopu Erasmus+ projekta, kada je u Split došlo 30-ak profesora i učenika iz Holandije, Portugala i Francuske. On je istakao da je želeo da deci pruži autentično iskustvo berbe maslina i da su roditelji bili obavešteni o ovom programu.

- Vodili smo ih u muzej na Klisu i u posetu uljari u Lukšiću. Nakon toga smo svratili do mojih maslina, da im pružimo autentični doživljaj berbe. Roditelji mojih učenika su bili upoznati s tim programom. Imam pravo raditi u svoje slobodno vrijeme šta hoću, a taj put sam ga odvojio da omogućim deci to. Nisu nikad bili tamo za vrijeme nastave - objasnio je Milinović. Dodao je da su gluposti da učenike nagrađuje cigaretama i pivom. 

Direktor škole Dragan Pavelin je potvrdio da je izlet sa međunarodnom grupom zaista organizovan, ali da nije bio obavešten o ostalim posetama u Kaštelima. Ipak, profesor ima pravo da radi šta želi u svom slobodnom vremenu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading