DA SE NAJEŽIŠ: Sin harmonikaša Mirka Kodića sahranjen je danas, a JEDNA SCENA ostaće svima UREZANA u sećanju! (VIDEO)

Autor:

Zabava

01.11.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok su jecaji roditelja odzvanjali grobljem, mladog Aleksandra su na večni počinak ispratili uz pesme i nekoliko oproštajnih govora, a navijači su upalili i baklje.

DA SE NAJEŽIŠ: Sin harmonikaša Mirka Kodića sahranjen je danas, a JEDNA SCENA ostaće svima UREZANA u sećanju! (VIDEO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Sin harmonikaša Mirka Kodića Aleksandar Kodić sahranjen je juče na groblju Lešće u Beogradu, nakon što je iznenada preminuo u snu 28. oktobra. Njega su na večni počinak, pored porodice, ispratili mnogobrojni prijatelji i poznanici, a prisutne su najviše pogodile reči majke Jasne, koja se ne miri s činjenicom da ju je jedinac prerano napustio. Ona je ponavljala reči koje je stavila prethodno i u čitulju da je živela za sina Aleksandra, pa ga je nazivala anđelom, dok su je svi oko nje tešili da bi mogla da stoji na nogama.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Aleksandrova majka Jasna je dozivala sina jedinca da vidi šta su mu drugovi priredili

- Živote majkin, sve moje na svetu, dušo moja! Ljubila majka sina svog jedinog! Zašto me, sine, ostavi, rekao si da nikada nećeš! Šta će pusta majka bez tebe, za tebe je živela! Niko mi nije javio da dragi bog ima neki plan za tebe. Samo on zna zašto mi te je uzeo, trebaju mu samo čiste duše! Dosad te je majka čuvala i pazila, a odsad neka te anđeli čuvaju. Ljubi te majka. Toliko si dobar da je i bog poželeo da te ima uza sebe. Prerano te je oduzeo od nas, ali znamo da si sada na nekom boljem mestu. Putuj s anđelima - pričala je Jasna kroz plač.

Foto: Republika.rs

Mirko Kodić je prvo sa suprugom Jasnom primao saučešće u kapeli

Mirko je prvo primao saučešća ispred kapele na groblju Lešće jer su ljudi počeli da dolaze satima pre sahrane, a onda je ušao s porodicom i svi su stali pored sanduka. Sve vreme je jecao i pridržavao Aleksandrovu majku da ne padne, a ona je toliko žalila za sinom da je čupala kosu. Kodić se držao za srce i sve vreme gledao u pod, a njegova žena Silvija i Aleksandrova sestra Rebeka jedva su stajale na nogama. Majka Jasna je više puta padala preko sanduka pokojnog sina i ljubila sliku i vence, a suze nije uspevala da zadrži ni dok je trajalo opelo, nakon čega su svi stali tik uz sanduk.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Tužna povorka se kreće ka Aleksandrovoj večnoj kući

S obzirom na to da su mnogi koji su došli na groblje jedva stajali na nogama od žala za preminulim Aleksandrom, Hitna pomoć bila je parkirana nedaleko od kapele da bi lekari mogli da intervenišu ako treba.

Kada je povorka iz kapele krenula ka grobnom mestu, beli kovčeg nosili su Aleksandrovi drugari, a iza njega su neutešni roditelji, Mirko i njegova bivša supruga Jasna. Mirko je više puta padao preko sanduka i sve vreme se opraštao od sina.

- Bio si najveći u mom životu, u mojoj glavi... Tvoj tata je ostao živ, a ti mi ode! Budi s anđelima, ljubavi moja - pričao je muzičar kroz plač.

Foto: Republika.rs

Aleksandra su drugari sa tribina crveno-belih ispratili uz baklje

Navijači Crvene zvezde, kluba čiji je Aleksandar bio vatreni fan, bakljama su ispratili mladog Kodića, a prethodno su doneli venac s crveno-belim ružama. Na sahrani mladog Aleksandra okupilo se i pola estrade, a među prvima su na groblje stigli Zorica Brunclik i njen suprug Miroljub Aranđelović Kemiš, zatim kum Dragan Kojić Keba sa suprugom Oljom i sinom Igorom Kojićem, Goca Šaulić i njena sestra Sanela, Era Ojdanić, pevačice Zlata Petrović, Nada Topčagić, Goca Božinovska, kao i Hasan Dudić i Acko Nezirović i drugi. 

Ženi pozlilo, pa se srušila u koloni

Nakon što je Aleksandar sahranjen jednoj ženi je pozlilo. Ona se onesvestila na groblju, a Hitna pomoć je odmah reagovala jer se našla u blizini. Prethodno je u nekoliko navrata pozlilo prisutnima na sahrani, najpre majci Jasni i ocu Mirku, a medicinski radnici našli su se na licu mesta da bi pružili potrebnu prvu pomoć.

Aleksandrov prijatelj: Kako si samo živeo za Zvezdu

Na sahrani Kodićevog sina održano je nekoliko govora, a jedan je, između ostalog, održao i Aleksandrov najbolji drug, koji je sve u startu rasplakao.

- Dragi naš, Micko, Kodaro, sine, kume, ljudino! Niko od nas ne može da veruje da smo danas tu da bismo se oprostili od tebe. Kad god bi se pojavio promenio bi energiju cele grupe. Ovog puta nas, nažalost, napuštaš i menjaš nam energiju u neočekivanom smeru. Voleo si ljude i mi s tobom, uz pažnju koju si nam davao na sebi svojstven način. Voleo si drugare, dao im šta god da treba, nisi postavljao pitanja. Voleo si muziku, davao jedinstveni ritam. Nisi za sobom ostavio decu, ali si svu pažnju poklanjao sestri Rebeki i kumićima, svoj deci i ljudima. Setićemo te se. Danas si nas okupio kao ogromnu familiju. Voleo si svoj Beograd i Zvezdu. Uh, kako si živeo za Zvezdu! Ko će sada da se prepire s Maretom kad krene neku svoju priču? Ko će na severu da kaže: "Pevaj, bre." Iznad svih, naravno, voleo si svoju porodicu - pričao je drug, a majka je dodala:

- Oj, delije, vidi šta su ti, sine, drugari pripremili! Cigani tvoji, sine, došli da te isprate!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading