ONA JE BILA SVEDOK LAUŠEVIM UBISTVIMA Ispovest KONOBARICE ledi krv u žilama, u rukama je držala NOŽ

Autor:

Zabava

22.10.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Noć između 30. i 31. jula 1993 godine ostala je urezana svim svedocima koji su bili u podgoričkom kafiću u trenutki nemilog događaja.

ONA JE BILA SVEDOK LAUŠEVIM UBISTVIMA Ispovest KONOBARICE ledi krv u žilama, u rukama je držala NOŽ

Foto: Shutterstock, ATAImages

Ispovest konobarice Dragice Bogavac, koja je bila svedok jezivom događaju kada je Žarko Laušević usmrtio dvojicu i ranio još jednog momoka, nikog ne ostavlja ravnodušnim, kao i njene koleginice koja se jedva povratila nakon neviđene drame.

Republika

Foto: Tanjug

Žarko Laušević

Naime, Žarko Laušević je u noći između 30. i 31. jula 1993. godine u podgoričkom kafiću "Epl", posle tuče u kojoj je učestvovao sa bratom, ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (21) i ranio Andriju Kažića. Kobni pucnji iz pištolja, kako je to kasnije prepričavao Laušević, desili su se nakon što su napadnuti i nakon što je video kako mu brat Branimir leži, dok ga udaraju u glavu.

Konobarica Dragica Bogavac je prvo ušla u kiosk ne znajući šta da radi. Sa njom su bile još dve koleginice.

Republika

Foto: Printscreen youtube.com

Žarko Laušević

- Izašla sam sa kuhinjskim nožem u ruci sa kojim sam pre rezala salatu. Baš u tom trenutku jedan mladić je istrčao iz bašte, držeći se za stomak, pao je ispred mene na trotoar. U tom času meni je nož ispao iz ruku - priča Dragica Bogavac.

Marina Raonić, devojka koja je takođe te noći radila u kafe baru, bile je uznemirena, i nakon saslušanja u Centru bezbednosti Podgorice. Iako je od događaja prošlo dosta vremena, nikako ne može da sastavi sliku šta se desilo.

- Ja sam bila u kiosku, ali sam čula kako je nešto jako lupilo. Izvirila sam i videla kako Žarko Laušević pada pored kioska - pričala je okupljenima Marina Raonić i dodala:

 - Nisam videla kada su iz bašte Žarko Laušević i njegov brat izašli, posle svega što se dogodilo - pisale su Večernje novosti 1993, dan posle tragedije u Podgovrici. 

Inače, za dvostruko ubistvo glumac je 1994. dobio 13 godina zatvora koje je izdržavao u crnogorskom Spužu, kao i u Požarevcu. Pušten je posle ponovnog pretresa iz 1998. godina kada mu je kazna smanjena na četiri godine koje je dotad već odležao, potom se odselio u SAD (pričalo se da mu je nad glavom visila krvna osveta), a u Srbiju se vratio tek 2013. godine.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boško

22.10.2023 20:54

Ubicaaaa !