SAŠI POPOVIĆU STIGLA TUŽBA OD RAMŠTAJNA: Tražili 45.000 evra, a onda je usledio ŠOK!

Autor:

Zabava

16.10.2023

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog pesme Indire Radić na adresu Saše Popovića stigla tužba od grupe Ramštajn!

SAŠI POPOVIĆU STIGLA TUŽBA OD RAMŠTAJNA: Tražili 45.000 evra, a onda je usledio ŠOK!

Foto: E-stock, Profimedia

Kompozitor Goran Ratković Rale je otkrio da je svojevremeno plagirao pesmu nemačkog sastava Ramštajn kada je radio numeru "Preko" za pevačicu Indiru Radić, a kako je taj album izdat za "Grand" produkciju, tužba je stigla na adresu tadašnjeg direktora Saše Popovića. Kako je Rale ispričao, Saša se tada žestoko iznervirao, a nemačka grupa tražila je da im se plati 45.000 evra.

Republika

Foto: Printscreen TV GRAND

Goran Ratković Rale

- Jao, to je bilo 2002. Uradio sam ceo album za Indiru. Za jednu pesmu uzmem ja sempl (deo pesme) od Ramštajna i mi izdali taj album. Naravno da nisam tražio nikakvu dozvolu, to u to vreme nije postojalo, niti sam ja očekivao da će neka svetska faca da čuje pesmu Raleta i Indire - prisetio se Goran za "Kurir".

- I dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: "Čije si pesme krao? Ko je taj Ramštajn?" I meni sve jasno! Kažem: "Šta je bilo, pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gde nalazim inspiraciju." On kaže: "Dobio sam tužbu od Ramštajna." Odem do studija i kažem Saletu: "Smiri se, sve ću ja to da rešim" - dodao je Ratković.

Republika

Foto: wikimedia.org/MORS

Ramštajn

- Onda sam preuzeo odgovornost na sebe. I oni su, kao što sam već rekao, tražili ludački iznos od 45.000 evra. U to vreme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća, pa i sad nije ništa bolje, ali tad tek. I mi se na kraju dogovorili da oni dobiju deseti deo zarade i to se tako završilo. Ali prepao sam Popovića tad kao niko nikad - zaključio je Rale.

Republika

Foto: ATA Images

Saša Popović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading