KEBA ZAPALIO KRST, UMALO NIJE IZGOREO: Poznati folker oskrnavio versko znamenje (VIDEO)

Autor: M. K. V.

Zabava

11.11.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Kojić priznao da je imao problema sa pesmom za koju je snimio skandalozan muzički video.

KEBA ZAPALIO KRST, UMALO NIJE IZGOREO: Poznati folker oskrnavio versko znamenje (VIDEO)

Foto: ATA Images

Dragan Kojić Keba

Poznati folker Dragan Kojić Keba svojevremeno je bio na stubu srama zbog toga što je oskrnavio versko znamenje za potrebe spota za pesmu "Siromasi" koju je snimio devedesetih godina prošlog veka. Naime, on je još tada u jednom intervjuu priznao da se tokom snimanja spota i zapalio dok je stajao razapet u krstu koji je goreo, zbog čega su ga mnogi u to vreme javno prozivali i osuđivali. 

Foto: youtube.com/Tv Grand

Dragan Kojić Keba devedesetih bio na stubu srama zbog skrnavljenja verskog simbola

- Kad se već načelo to pitanje o spotu moram da kažem da sam zbog njega imao problema. Neko je hteo da ga zabrani. Srećom, nije uspeo. Ništa u spotu za pesmu "Siromasi" nije bogohulno. Jednostavno, ja se poistovećujem sa tekstom koji kaže: "Ja još samo Boga molim, da me uzme, da ne boli, al' me neće, nemam sreće." Ideja Dejana Milićevića je bila da se simbolično vatrom oslika krst.

Bilo je komentara u stilu: "Keba zapalio krst", šta i da sam ga zapalio, sve je u službi kulture. Pravljenje krsta od plamena bilo je u funkciji teksta, funkciji pesme - ispričao je pevač za tadašnje izdanje Sveta, te opisao kako je goreo, što su mnogi smatrali božjom opomenom:

- Tačno je da su mi se tokom snimanja zapalile farmerice, ali ne bih puno o tome da pričam. Ja sam čovek koji poštuje sve naše srpske pravoslavne običaje. Ne bežim od toga. Ja sam pravoslavac, Srbin, i ne želim to nikome da nabijam na nos, ali ako neko pokušava meni da kaže da se ja igram sa krstom, a sam nije pravoslavac i nije Srbin, a uglavnom su se takvi trudili da zabrane spot, neka se nosi!

Republika

Foto: Printskrin/Jutjub

Dragan Kojić Keba priznao da su hteli da mu zabrane spot s krstom u plamenu

Milićević mi je spot uradio besplatno jer se oduševimo mojim izgledom 

Republika

Foto: Instagram.com

Dejan Milićević je mnogim pevačima omiljeni reditelj spotova

Folk pevač je takođe otkrio zašto mu je pomenuti muzički video poznati reditelj spotova Dejan Milićević uradio besplatno:

- Ispašću narcisoidan, ali moram da kažem da je taj čovek bio oduševljen mojim nastupom pred kamerama, mojom garderobom. Nikakvih problema sa mnom nije imao. Nije bilo potrebno da mi on priča šta je moderno, kad to i ja sam znam. Njegovo je bilo da obrati pažnju na to kad najlepše izgledam i što je najvažnije u spotu da ga dobro izmontira. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading