MILAN STANKOVIĆ POSTAO STUDENT TEOLOGIJE: Neočekivan preokret u životu pevača!

Autor:

Zabava

03.10.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač nije postao iskušenik, ali se zbog toga nije razočarao.

MILAN STANKOVIĆ POSTAO STUDENT TEOLOGIJE: Neočekivan preokret u životu pevača!

Foto: E-stock, Tanjug/Predrag Mitić

O životu pevača Milana Stankovića dosta se spekuliše, posebno jer je napustio medijsku scenu i posvetio se veri i bogu, te se spekuliuše i da želi da postane iskušenik u manastiru Podmaine u Crnog Gori. On se vratio iz Crne Gore i trenutno je u Beogradu, a u međuvremenu bio je u tajnoj poseti u Sarajevu, ali i gost iznenađenja na jednoj svadbi, gde je specijalno za mladence zapevao. 

Dosta se pisalo da je on odustao od crkve i dugovnog života, međutim istina je potpuno drugačija, kako prenosi domaći medij. Naime, Milan se nije razočarao što nije postao iskušenik u manastiru Podmaine, već je nedavno postao student  teologije na čuvenoj crkvenoj akademiji Atonijada na Svetoj Gori, gde se trenutno nalazi. 

Republika

Foto: wikimedia.org/Pudelek (Marcin Szala), ATA Images

Milan Stanković

- Milan je rešio da se ozbiljno bavi bogoslovljem, pa je dobio blagoslov i upisao se u jednu od najstarijih i najistaknutijih crkvenih škola u pravoslavnom svetu. U pitanju je čuvena Atonijada na Svetoj Gori. To je visokoškolska ustanova, tj. fakultet i nalazi se u Svetoandrejskom skitu, u blizini Kareje. Milana su svi jako lepo prihvatili od prvog dana dolaska na akademiju. Tamo, kao i svi ostali studenti, živi po pravilima koja su skoro istovetna onim u manastiru. Predmeti koje sluša i koje će na kraju semestra polagati su raznovrsni. Između ostalog, on u Atonijadi uči i ikonopisanje, izvorne crkvene tekstove i vizantijsku muziku, ali i filozofiju, kao i predmete iz školskog programa za državne fakultete. Nakon što završi studije, imaće zvanje teologa, a ako se zamonaši, imaće sve uslove da postane sveštenomonah - priča za Kurir izvor, pa otkriva dalje Milanove planove:

- Pesmu koju je nedavno snimio dok je bio u Beogradu, planira da objavi u nekom skorijem periodu i to kao poklon svojim fanovima. On će to uraditi bez najave, kao pravo iznenađenje, i ona će biti dostupna na svim muzičkim platformama. Neće se vraćati nastupima, to ga ne interesuje, a sav svoj fokus će usmeriti na novo poglavlje u svom životu, a to je studiranje. Milan smatra da to ništa nije slučajno i da se sve dešava po blagoslovu. Poznato je da je on završio srednju medicinsku školu, a sad će i crkvenu akademiju. Baš mu je nedavno jedan od profesora rekao da je tamo na medicini naučio da leči telo, a da će posle boravka na Svetoj Gori naučiti da leči i dušu. Njega je to oduševilo. Milan o ovom novom poglavlju u svom životu ne želi da govori, ali i ne krije da vreme provodi u Atonijadi. Nedavno je baš na svom Instagramu objavio i snimke iz akademije i to dok je posmatrao svoje kolege, zatim kako tokom slobodnog vremena igraju košarku sa jednim od monaha, koji je i profesor u ovoj školi. Kada nema predavanja, Milan obilazi svetogorske manastire, a najviše vremena provodi u našem Hilandaru, gde je i ranije odlazio i za koji je izuzetno vezan - završava izvor.

Republika

Foto: instagram.com

Milan Stanković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading