OVO O DŽEJU NEĆETE VIDETI NI U FILMU: Bežao od policije, pa upao kod krokodila, a evo zbog čega 10 GODINA NIJE SMEO DA PRIVIRI U ITALIJU!

Autor: Miljana Vojvodić

Zabava

28.09.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ramadanovski nikada nije krio svoju strast prema varanju sa šibicama, a često je prepričavao anegdote koje su mu se dešavale na ulici.

OVO O DŽEJU NEĆETE VIDETI NI U FILMU: Bežao od policije, pa upao kod krokodila, a evo zbog čega 10 GODINA NIJE SMEO DA PRIVIRI U ITALIJU!

Foto: Shutterstock, printscreen/Google Earth, Antonio Ahel/ATAImages

Legendarni pevač Džej Ramadanovski peminuo je 6. decembra 2020, a ove godine je po njegovom životu snimljen film "Nedelja", koji se uskoro očekuje u bioskopima.

Republika

Foto: Printskrin/Jutjub

Džej Ramadanovski u emsiji Crni biseri ispričao zanimljive detalje iz života sa ulice

Međutim, postoje detalji iz njegovog života sa ulice koje o vragolastom Džeju verovatno nećete videti čak ni na filmu. Naime, on se celog svog života ponosio svojim zanimanjem iz mladosti - šibicarenjem. 

U emisiji "Crni biseri" Ramadanovski je prvi put govorio o danima provedenim u šibicarenju.

- Ništa nije krio i skoro se ljutio kad ne bih stavio neki štos "sa šibica". Bile su to prave minijature, koje bi mogle da uđu u svaki film. Na primer: Džej "raširio" šibice, nalete murija, a on trči ka zoološkom vrtu, jer napamet zna raspored kaveza i zna gde treba da uskoči - kod lame ili kamila. Međutim, policajci su bili tako brzi da je uskočio u deo sa krokodilima, ali su "kroše" na sreću bile u vodi, pa Džej i danas peva - pričao je devedesetih za jedan poznati tabloid autor emisije Vanja Bulić

Foto: Printscreen/Grand MagazinTVGrand

Vanja Bulić planiro sa Džejom da napiše knjigu o njemu

Inače, Bulić je i nakon Džejove iznenadne smrti govorio kako pokojni pevač nije uspeo da ostvari jednu od svojih najvećih želja da napiše knjigu "Bela žena", a potom snimi film sa Anicom Dobrom, fatalnom Dorćolkom koja mu je bila najveća želja ceo život. Ramadanovski je svojevremeno svoje tajne poverio novinaru i publicisti, koji je tada rekao da ne može da napiše knjigu jer nije dobio Džejov konačan pristanak za to.
Džej je gostovao 1991. godine u "Biserima" i ispričao mi ceo svoj život. Mnogo sam ga voleo i cenio. Planirali smo da zajedno pišemo knjigu. Družili smo se 17 dana i pričali o svemu, međutim, u to vreme nije bilo isplativo pisati knjigu. Ljudima su plate bile tri, četiri marke, a knjiga bi koštala 17 maraka - pričao je Bulić pre dve godine i naglasio:
- Imao je jako dobre ideje za taj film. Pričao mi je početak: "Držim se za šipke, vidi mi se samo glava. Onda se kamera udaljava, a ja stojim iza kapije osnovne škole "Braca Baruh". Sledeca scena, porodica sedi na nedeljnom ručku, a čuje se pesma "Nedelja"." Sve je nacrtao i zamislio! Znam prvih pet produktivnih godina koje mi je ispričao do detalja. A posle 1996. godine, kada je krenuo i u poroke, ne znam iz prve ruke. Ne bi bilo fer da pišem knjigu, nemam njegov pristanak, ali žao mi je što to nismo ostvarili.

Foto: Dragan Kadić

Snimanje filma "Nedelja" u kom Džeja glumi Husein Alijević završeno je početkom jula

Podsećanja radi, film "Nedelja", koji će uskoro ugledati svetlost dana režirao je Nemanja Ćeranic po scenariju Stefana Boškovića. Uloge tumače Husein Alijević, Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Alen Selimi, Ana Pindović, Maša Đordević, Milica Janevski, Stojša Oljačić, Bajram Severdžan, Nela Mihajlović.

Priča prati život folk pevača od 1976. do 1992, odnosno od njegove najranije mladosti do ulaska u muzičke vode. 

Zbog "šibicarenja" deset 
godina nije smeo u Italiju

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Džej Ramadanovski je umeo da se šali na svoj račun

Ramadanovski je o "šibicarenju" pričao i kasnije tokom svoje karijere prilikom raznih TV gostovanja i na svoj račun tim povodom uvek bi zbijao šale. Tako je jednom prilikom ispričao i kako mu je zabranjen ulazak u Italiju na deset godina, kada je išao da gleda kultne trke Formule 1 u Monci, odnosno, kako se sam našalio, da iskoristi gužvu.
- Dobro nisam išao samo da bih gledao trke (smeh). Dobio sam 10 godina zabrane zbog šibicarenja u Italiji zbog šibica, zamisli, kao da sam pljačkao banku. Ja sam budala, bežao, nije trebalo da bežim, to je tamo sitnica. To je specifičan slučaj, u to vreme su ti Arapi, sad ne znam tačno iz koje zemlje, da li je Gadafi ili taj neko, u to vreme su neki teroristi pobili tamo neke u banci, ne znam tačno šta je bilo. Ja sam čučnuo tu pored nekih žica iza kojih imaju neki helikopteri i tu gužva, ovo, ono, ja valjam i stražar prijavi muriji. E sad, murijaši nisu znali zašto ja palim, vide ja crn, da nisam postavio neku bombu, to je bilo opkoljavanje strašno. Tu gde se voze formule, pored su bili neki vinogradi i ja, šta ću, zapalim u te vinograde. Odjednom svi gledaju u mene, ne gleda niko formulu. Sva sreća, pa sam se sapleo i pao. Ma, živi blam, snimaju me kamere. I posle ne mogu da im dokažem da sam Jugosloven, imam jugoslovenski pasoš, onaj crveni. Italijan kaže: No, no, passaporto falsificato! Kaže Gadafi, Palestina, nešto mi tamo objašnjava. Ja mu kažem kakvi - Ciganin, bre, Džipsi, Jugoslavija, Beograd! Vidim da je vrag odneo šalu, deset godina zabrane sam dobio, bezveze - ispričao je Džej svojevremeno u jednoj emisiji. 

 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading