KO JE GALENA KOJOJ TRAŽE ZABRANU U SRBIJI? Srbe nazvala šovinistima, a pevala kod Tee Tairović usred Beograda, ima i KUĆNI SNIMAK (FOTO)

Autor: P: R.

Zabava

29.08.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Srbe nazvala šovinistima, traži se hitna zabrana ulaska bugarske pevačice u našu zemlju, a evo ko je zapravo ona!

KO JE GALENA KOJOJ TRAŽE ZABRANU U SRBIJI? Srbe nazvala šovinistima, a pevala kod Tee Tairović usred Beograda, ima i KUĆNI SNIMAK (FOTO)

Foto: Dragan Kadić, instagram/printscreen,pixabay.com

Domaća javnost je ostala zabezeknuta kada je popularna bugarska pevačica, Galena Gančeva u kontroverznoj izjavi koja već uveliko kruži društvenim mrećama, naš narod nazvala šovinističkim, iako je nedavno pevala pred krcatim Tašmajdanom na koncertu Tee Tairović.

Inače, Galena je veoma poznata na ovim prostorima, a važi za veliku zvezdu u rodnoj Bugarskoj. Svoju karijeru je započela pre 17 godina, od kada i važi za jednu od najuspešnijih tamošnjih pevačica.

Atraktivnu Bugarku pratili su razni skandali, a jedan od najvećih u njenoj karijeri se dogodio 2007. godine, kada se u javnosti pojavio njen privatni snimak za odrasle, a pesma koju je 2013. godine snimila sa MC Stojanom ju je proslavila na prostoru čitavog Balkana.

Inače, fanovi su bili oduševljeni kada je otkriveno da će Galena nastupati na koncertu Tairovićeve pre dva meseca, a sa našom pevačicom snimila je i duetsku pesmu, koja se odmah vinula na "trending" listama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Galena (@galena1)

 

Podsećanja radi, bugarska pevačica Galena Gančeva izazvala je kontroverzu u našoj zemlji, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak, gde ona u jednoj emisiji navodi da su Srbi šovinistički narod, zbog čega su korisnici hitno tražili da joj se zabrani ulazak u Srbiju.

Činjenica je da gostuješ u državi sa takvom tradicijom... Oni su zaista veliki šovinisti i teško prihvataju nekoga, ja sam bila mnogo skeptična - istakla je Galena.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Galena na koncertu Tee Tairović

Šta je šovinizam

Šovinizam je uverenje u nadmoć ili superiornost sopstvene skupine ili naroda nad drugima, kao i vid preteranog i agresivnog nacionalizma. Šovinisti se osećajaju superiorno prema pripadnicima drugih naroda i tako obezvređuju druge.

U žargonu i u raznim razmatranjima šovinizam je pojam sa izrazito negativnim kontekstom koji označava nešto loše i pogrdno, mada se prevodi samo kao osećanje nadmoći ali su problem dalji načini na koji se ona zagovara i na koji se ista i ostvaruje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading