ZDRAVKO ČOLIĆ NIJE BOSANAC! Otkrivena istina o POREKLU muzičke zvezde, potomak je KNEŽEVA!

Autor:

Zabava

23.08.2023

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivena dugo skrivana tajna o poreklu pevača Zdravka Čolića!

ZDRAVKO ČOLIĆ NIJE BOSANAC! Otkrivena istina o POREKLU muzičke zvezde, potomak je KNEŽEVA!

Foto: ATA Images

Muzička zvezda Zdravko Čolić rođen je u Sarajevu i svi ga smatraju Bosancem, ali ono što malo ko zna je da je on čist Hercegovac. Naime, i njegova majka i njegov otac su Hercegovci. Čola je nekoliko puta pominjao Trebinje i Stolac, te majčino rodno mesto Trebinjske šume, ali nikada nije pričao o Vlahovićima, svojoj očevini. Čolići dolaze iz Vlahovića, koja je jedno od većih sela, udaljeno 15 kilometara od Ljubinja.

Mesto je imalo više hiljada stanovnika, škole i crkvi, a sada u njemu živi Milivoje Čolić (48), jedan od retkih koji se vratio. U velikoj kamenoj kući rođeni su Zdravkovi otac Vlado i deda Dušan. 

Republika

Foto: ATA Images

Zdravko Čolić

Kako je Milivoje otkrio za domaće medije, Čolići su svojevremeno bili kneževi i upravljali su selom.

- Evo, ovo je kuća. Tu je rođen Vlade. Ovo je, vidi se, turska gradnja. Knez sela je bio u ovoj kući. Čola ti je od te familije, od poslednjeg kneza iz sela, Čolići su bili kneževi (upravljali selom, p.a). Knezovi su bili, gde su bili Turci. Ulazilo se sa gornje strane, dole je bila stoka, gore je čeljad spavala. Šćepan je bio zadnji knez Čolića, to je Zdravkov pradeda. Čola ti ovde nije rođen, on je jednom došao, bio pre deset godina s bratom. Deda mu se iselio u Topolovac, a Vlado, njegov otac, bio je u Sarajevu u policiji. Po meni, nisam ni siguran da Zdravko veruje da je odavde - kroz osmeh priča Milivoje za "Kurir", pa dodaje:

- Iz te kuće, tu je knez stolovao, pobegli su svi Čolići naši, bežali ljudi, i ne samo Čolići, nego svi iz sela od Turaka u Crnu Goru. Kada su se vratili, nama vrata na polači, po starinski su tako zvali kuću. Prepoznali su ih u Bitulji Donjoj, Turci odneli, to su muslimanska sela do Stoca, oni otišli, skinuli ta vrata i vratili ih - ispričao je Milivoje, ponosan na svoje Čoliće i uputio nas na kuma Milovana Poparu u LJubinje (85), koji nas je ugostio zajedno sa svojom suprugom Milevom. Vremešni čiča, britkog uma i odličnog sećanja ispričao nam je da je poznavao Zdravkovog oca, Vladu. Kao deca su se poznavali, pre nego što su 1946. Čolići kolonizirali - završio je Milivoje.

Republika

Foto: ATA Images

Zdravko Čolić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Mile

23.08.2023 15:17

E, preteraste sa glupostima. Pa i moji vuku poreklo od Jugovića. A čuj, Čola knez!!! Minhauzeni, udarila vam vrućina u glavu.!

Mumi

23.08.2023 15:35

Nismo ni sumnjali,naravno da potiče od kneza. Samo ,mislim se,malo je...knez. Ajde iscackajte mozda neki princ,mozda mali,mali ali princ. Makar nekog hercegovackog sela.