ROMANA PROGOVORILA O BOLESTI KOJU KRIJE 33 GODINE: Mislila sam da je to kraj mog života!

Autor:

Zabava

07.08.2023

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica se prisetila kako je, kad je saznala da je bolesna, morala hitno u bolnicu. Kaže da je plakala i zamolila da svi izađu iz sobe dok ne donese odluku na koji način će da se izbori sa situacijom.

ROMANA PROGOVORILA O BOLESTI KOJU KRIJE 33 GODINE: Mislila sam da je to kraj mog života!

Foto: instagram.com/romana_panic

Pevačica Romana Panić otkrila je da se već godinama bori s teškom bolešću, koja ju je kao grom iz vedra neba zadesila još u tinejdžerskim danima. Ona kaže da nikada kroz karijeru nije htela da je ljudi žale i da zbog toga nije pričala svoju tužnu priču sve do sada, kada je rešila da progovori o tome jer vidi koliko se mladih suočava s istim problemom.

Republika

Foto: Shutterstock

Romana Panić od tinejdžerskih dana ne konzumira slatkiše

 

- Sa 15 godina sam saznala da imam dijabetes tip 1. Sasvim slučajno, u pubertetu počneš da jedeš mnogo slatkiša, hrane, međutim, to je bilo nenormalno, ja sam jela tolike količine hrane poslednja dva meseca pre nego što ću da otkrijem za tu komplikaciju, a stalno sam mršala. Bila sam u stanju da pojedem kilogram banana, 300 grama čokolade, a svakog dana imam sve manje kilograma i onda je majka primetila da nešto nije u redu i baš je striktno tražila da mi se kroz vađenje krvi pogleda šećer - ispričala je pevačica za medije, te opisala kako se osećala kada su stigli rezultati i kada su sumnje njene majke potvrđene:

- Kada su stigli rezultati, bilo je katastrofalno, ja sam odmah morala da idem u bolnicu. Tri sedmice ispitivanja, ništa nismo utvrdili zbog čega je došlo do toga, tako da, u principu, verovatno zbog virusne infekcije. To je za mene tad bila strašna vest, šokantno. Sada je sve to mnogo lakše, ja sam još tada znala i čula da je dijabetes bolest 21. veka. Zbog stresnog načina života, stila života, brze hrane, dijabetes je postao toliko jedna normalna pojava, kao hipertenzija.

Foto: Instagram.com

Romana Panić zahvaljujući dugogodišnjoj zdravoj ishrani i danas ima izvajano telo


Pevačica se prisetila i kako joj je ova dijagnoza teško pala jer su u pubertetu sva osećanja prenaglašena, ali je skupila snagu da prihvati činjenično stanje i odluči da živi s tim.

- Plakala sam i rekla da svi izađu iz sobe jer moram sama da razmislim i donesem odluku kako ću da se izborim s tim. Razmišljala sam da li je ovo kraj mog života ili ću ovo da pobedim. I posle sat plakanja rekla sam: "Ajde sad možete da uđete u sobu, od danas ako čujem od nekog da mi kaže da sam možda bolesna, imaćemo ozbiljne probleme jer meni nije ništa i ja ovo prihvatam s jednom velikom odgovornošću, izdržaću sve, neću da jedem slatkiše, ništa nije problem, ali ja nisam bolesna i to me neće zaustaviti u životu da ostvarim bilo šta što sam naumila" i tako je i bilo - rekla je Romana, te istakla da je njena disciplina u ishrani rezultirala izvajanim telom.

- Režimska ishrana već 25 godina, ne jedem slatkiše, ne pijem gazirane sokove, ali imam nekih stvari gde nisam toliko disciplinovana, popije se neka čaša vina, ne možeš uvek da jedeš na grame, pojedem, naravno, i pljeskavicu, svinjetinu, jagnjetinu. Meni je to bila škola, ja sve znam o ishrani koliko svaka namirnica ima kalorija - zaključila je Panićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading