LUKAS ZA PARE PODRŽAVA I HRVATSKE BRANITELJE: Našim pevačima zabranjuju nastupe, a njega dočekuju kao KRALJA!

Autor:

Zabava

27.07.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politički pritisci otkazali srpske izvođače na ostrvu Barbarinac, dok Aca Lukas ima poseban tretman!

LUKAS ZA PARE PODRŽAVA I HRVATSKE BRANITELJE: Našim pevačima zabranjuju nastupe, a njega dočekuju kao KRALJA!

Foto: pixabay.com, printscreen rtv pink

Organizatori festivala "Ostrvo ljubavi", na ostrvu Barbarinac kod Splita, otkazali su sve nastupe izvođačima iz Srbije i Bosne i Hercegovine do kraja manifestacije zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi.

- Nažalost, lokalno politikantstvo, diskriminacija i netrpeljivost prema drugome ili drugačijem, još jednom su pobedili u Hrvatskoj. Da, u 2023. godini. Obaveštavamo posetioce da smo primorani da otkažemo sve planirane koncerte muzičara iz regiona. Primarni cilj bio nam je da osiguramo zabavu za sve goste, ali zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi, prvenstveno onih u režiji "Domovinskog pokreta", prinuđeni smo da otkažemo koncerte. Mišljenja smo da se u ovim mutnim političkim igrama, koje stvaraju veoma ružnu sliku o svima nama kao domaćinima, iskorišćeni i cenjeni branitelji - naveli su organizatori na društvenim mrežama. 

Republika

Foto: ATAImages, Pixabay.com

Aca Lukas, Haris Džinović, Jelena Karleuša

Interesantno je da je do otkazivanja nastupa pevača iz Srbije i BiH na "Ostrvu ljubavi" došlo tek nakon što je sprska folk zvezda Aca Lukas održao koncert na fetivalu pre nedelju dana. Nekadašnji kralj splavova izjavio je za hrvatske medije da je nastup bio fenomenalan i da ga je publika odlično primila.

- Otišao sam da pevam bez straha. Poštujem svakog ko ima drugačije stavove, pa tako i braniteljska udruženja u Hrvatskoj. Nemam nikakav animozitet prema njima. Ja sam, pre svega, pevač koji širi ljubav i prijateljstvo svojom muzikom. Idem tamo gde me ljudi vole i zovu - poručio je Lukas za hrvatske medije, pišu Večernje novosti.

Republika

Foto: ATA Images

Aca Lukas

Za razliku od Lukasa koji je, ipak, nastupio na Barbarincu, koncert pevačice Jelene Karleuše je na istom festivalu otkazan iz bezbednosnih razloga, nakon što su se hrvatski branitelji pobunili protiv njenog nastupa. Slično je prošao i Haris Džinović, koji je nakon zabrane u susednoj državi za Republiku istakao da ga taj festival "ne zanima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading