"NASILNIKE DOŽIVOTNO U ZATVOR" Ana Sević potvrdila naša saznanja da POMAŽE žrtvi krvničkog nasilja, otkrila nove detalje!

Autor:

Zabava

04.06.2023

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica je unajmila svog advokata da pomogne ženi koju je nevenčani suprug pretukao i silovao, a zatim prebio šestomesečnu bebu!

"NASILNIKE DOŽIVOTNO U ZATVOR" Ana Sević potvrdila naša saznanja da POMAŽE žrtvi krvničkog nasilja, otkrila nove detalje!

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages, Privatna arhiva

Pevačica Ana Sević je platila svom advokatu da zastupa Draganu S, ženu koju je pre dva dana pretukao i silovao nevenčani suprug Vukašin M, koji je prebio i šestomesečnu bebu. Vest o ovome možete pročitati klikom na link OVDE.

Ana prvenstveno nije bila dostupna za komentar, te nam je ovu priču potvrdio njen advokat, a u međuvremenu smo uspeli da stupimo u kontakt sa Sevićevom.

Republika

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages, Privatna arhiva

Ana Sević, Dragana S.

- Kada ste već saznali, prokomentarisaću. Ne volim da se busam po grudima stvarima koje radim. Radim ih iz srca, ne da bi se pričalo o tome. Što se mene tiče, nije bilo dileme sta učiniti. Devojka je iz hraniteljske porodice, svaka vrsta podrške joj je potrebna. Moj ujak je naravno odmah prihvatio. Ovo je slučaj koji me je skamenio, jedan u nizu u poslednje vreme pred kojim čovek moze samo da zanemi i da pomisli dokle više i kako mogu da pomognem? - započela je Ana.

Anu pogađa to što smo od početka godine imali 18 žrtava femicida i smatra da bi nasilnici trebalo da budu žestoko kažnjeni.

- Osobe koje dignu ruku na ženu moraju biti žestoko kažnjene, a koje to urade i detetu, bebi, što se mene tiče ne bi trebalo da izađu iz zatvora do kraja života. U zakone se ne razumem, ne mogu da pričam o njima, ali vidimo iz nedelje u nedelju da tu nešto ipak ne funkcioniše. 18 žrtava femicida od početka godine je pokazatelj da ne funkcioniše. Znači mora da se menja. Živimo u vremenu kada nasilnici bivaju pušteni pre nego sto se "ohlade" posledice njihovog ponašanja i to je nešto sto mora da se menja - dodaje pevačica.

Pevačica je pozvala sve da podrže žrtve nasilja.

- Ovo je najmanje što sam mogla da učinim. Žrtvama, ženama se mora dati vetar u leđa, podrška da shvate da nisu same! Niste same. Recite, ne ćutite. Obratite se javnosti ako vas niko drugi ne čuje. Zajedno smo jače. Ne sme se "otupeti" na ovakve monstruoznosti, ovakve stvari ne smeju biti stavljene po strani. Društvene mreže su tu da se taj glas još dalje čuje. Mnogo dobrih ljudi mi se javilo sa željom da pomognu ovoj ženi i bebi i hvala im na tome. Sigurno ćemo se pozabaviti i time u narednom periodu - poručila je Sevićeva za Republiku.

Republika

Foto: printscreen/instagram

Vukašin M.

Ovaj jezivi zločin koji se dogodio na Zvezdari je pre dva dana potresao našu zemlju, a javnost je saznala za njega kad se oglasila Jelena Dinčić, supruga pevača Milana Dinčića Dinče. Ovaj bračni par prihvatio je bebu na čuvanje.

Republika

Foto: printscreen/instagram

Dinča i pretučena beba

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv)

SOS telefoni Autonomni Ženski Centar - SOS telefon 0800-100-007, radnim danima 10-20h

ASTRA Akcija protiv trgovine ženama - SOS telefon 011 785-0000, 065 3347-817, dostupan 24h Evropski broj za nestalu decu 116-000

Incest trauma centar - SOS telefon 011 3441-737, 011 3861-332, dostupan 24h

Savetovalište protiv nasilja u porodici - SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011, besplatan poziv, radnim danima 10-19h 011 2769-466, radnim danima 10-19h 062 304-560, noću 19-10h

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading