JUTJUBER VEŠTO SKRIVAO PROBLEM, U SAMOUBISTVU JE NAŠAO SPAS: Klinički psiholog analizirao iznenadnu smrt Mirka Rašića!

Autor:

Zabava

25.05.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radomir Čolaković smatra da je jutjuber imao "fasadu ličnosti", te da zato niko nije mogao ni naslutiti da se bori sa ozbiljnim problemima!

JUTJUBER VEŠTO SKRIVAO PROBLEM, U SAMOUBISTVU JE NAŠAO SPAS: Klinički psiholog analizirao iznenadnu smrt Mirka Rašića!

Foto: Instagram.com

Vest o Mirkovoj smrti je potresla javnost i njegove brojne fanove, a s obzirom da ništa nije ukazivalo na to da bi Rašić sebi oduzeo život, motiv za samoubistvo je i dalje nepoznat. 

Klinički psiholog Radomir Čolaković je za domaće medije prokomentarisao smrt jutjubera, koji je sebi oduzeo život vešanjem.

- Različiti su razlozi zbog kojih čovek oduzima sebi život. Činilo se da je sa Mirkom sve u redu, bio je mlad, uspešan, ostvaren... Ali, sigurno je u sebi nešto prikrivao i u samoubistvu je video jedino rešenje. Samoubice u tom činu uvek vide spas - rekao je Radomir za Informer i dodao da ne mora da znači da je Mirko imao sklonost ka samopovređivanju:

Republika

Foto: youtube.com-Mirko Rasic

 

- Iako je Rašić odlučio da oduzme sebi život vešanjem, te izabrao dugu i relativno sporu smrt, ne mora da znači da je imao sklonost ka mazohizmu. Ljudi se često povređuju nekoliko puta pre nego što sebi oduzmu život. Na primer, neki seku vene, skaču sa mosta, "najave" samoubistvo, ali uvek se neko nađe tu da ih spasi. Ti pokušaji samoubistva su zapravo apel za pomoć i ako se na vreme reaguje, može im se pomoći. Međutim, koliko sam upućen, to nije bio slučaj sa Mirkom. On je rešio da se ubije, planirao je to sigurno duže vreme - objasnio je psiholog.

Republika

Foto: youtube.com/ Mirko Rasic

 

- Puno puta čujemo "...ali on se smejao taj dan kada je izvršio samoubistvo", "odjednom je to uradio". To se naziva "fasada ličnosti". Niko nije bio svestan toga da Mirko ima problem, vešto je to skrivao - zaključuje Čolaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading