BRENA NA DIVLJE GRADI VILU! Bahata estradna tajkunka bi da se proširuje, al' da ne pita za dozvolu! (FOTO)

Autor:

Zabava

05.04.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objekat koji gradi Brena odudara od standarda tipskih naselja u kojima preovladavaju takozvane karingtonke, u kakvoj i ona stanuje.

BRENA NA DIVLJE GRADI VILU! Bahata estradna tajkunka bi da se proširuje, al' da ne pita za dozvolu! (FOTO)

Foto: ATA Images, NEmanja Pančić, Paparazz lov

Poznati estradni par Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović zida ogroman objekat na Bežanijskoj kosi, gde inače živi, a da za to nema dozvolu.

Naime, kako Republika saznaje, pevačica i bivši teniser grade novu kuću pored svoje stare, na placu koji se zvanično vodi kao javna površina grada i bez vidljive građevinske dozvole u javno dostupnim dokumentima.

Kako smo dalje saznali, radovi su počeli pre nekog vremena, ali su trenutno stopirani zbog snega i loših klimatskih uslova, pa ih komšije ponovo očekuju čim se vreme prolepša.

Nikome nije jasno zbog čega su Brena i Boba počeli da zidaju još jednu kuću kada imaju već jednu ogromnu pored, kao i brojne nekretnine, pogotovo što za ovo što podižu u visine, zasad, nemaju dozvolu.

- Živojinovići zidaju u svom dvorištu, ali za to nemaju urbanističku dozvolu niti je zemljište na kom grade njihovo iako je odmah pored placa na kom je njihova kuća. Građevina je ogromna i, ni estetski ni veličinom, ne uklapa se u taj ambijent. Odudara od standarda tipskih naselja, u kojima preovladavaju takozvane karingtonke, u kakvoj i oni stanuju. Očigledno je da se radi o bespravnoj gradnji, a to se da proveriti i u registru građevinskih dozvola u APR, gde nema ni traga ni glasa o Breninoj i Bobinoj novoj građevini - priča upućeni izvor za naš list.

Ovim povodom poslali smo upit gradu i opštini Novi Beograd da bismo i zvanično proverili da li Živojinovići imaju ikakvu dozvolu da dižu nove objekte u svom dvorištu, kao i da li je zemljište na kom se izvode građevinski radovi u njihovom vlasništvu, međutim, do zaključenja ovog broja nije stigao odgovor, pa će Srpski telegraf svoje čitaoce o tome blagovremeno obavestiti. Kada smo pokušali da stupimo u kontakt s Brenom i Bobom, oni nisu odgovarali na naše pozive.

Inače, ovo nije prvi put da su poznati supružnici uhvaćeni u malverzacijama. Kako je Srpski telegraf svojevremeno pisao, oni su čak tri puta razotkriveni u istom lopovluku, kada je protiv Živojinovića zbog krađe struje pokrenuta i istraga. Takođe, imali su probleme s finasijskom inspekcijom zboga ugostiteljskog objekta na Zlatiboru.

Bili pod istragom zbog krađe električne energije

Ekskluzivni restoran "Tri tačke" na Dedinju, dok je bio u vlasništvu Bobinog sina Filipa i njegove supruge Aleksandre Prijović, iako je, u stvari, iza njega stajala cela porodica Živojinović, bio je isključen sa strujne mreže zbog velikog duga. Potom je nelegalno prikačen na distributivnu mrežu EPS, što, praktično, znači da su krali struju.

- Postoji ozbiljna sumnja da je Živojinovićima pomogao neko unutar sistema EPS i to treba da otkrije istraga koja je pokrenuta - naveo je tada dobro upućeni sagovornik našeg portala.

Republika

Foto: printscreen/blic tv

Lepa Brena

Iako su se Živojinovići prijateljima hvalili da su u objekat na Dedinju uložili čak 200.000 evra, o čemu su pisali i mediji, stavku za plaćanje potrošene električne energije očigledno nisu predvideli.

- Dug se nagomilao i radnici EPS isključili su restoran "Tri tačke" s mreže. To, međutim, nije omelo Živojinoviće da se sami prikače i nastave najnormalnije da troše struju. Ono što mora da bude jasno jeste da su ti njihovi troškovi padali na račun drugih potrošača, koji su takođe oštećeni, kao i EPS - objasnio je naš sagovornik.

Sami se priključili na EPS

Tokom 2014. Brena i Boba uhvaćeni su u milionskoj krađi struje u porodičnoj kući na Bežanijskoj kosi. Utvrđeno je da su s brojila skinute plombe i prespojene žice. Oni su kasnije platili kaznu od 400.000 dinara iako se pisalo da je EPS, odnosno EDB, oštećen za višemilionski iznos.

Krali struju i na planini

U svom "Grand ajriš pabu" na Zlatiboru tokom 2015. Lepa Brena je oštetila EPS za više od pet miliona dinara. Ona i njen suprug su pomoću specijalnog magneta, takozvanog šokatora, onesposobili elektronsko brojilo na ovom lokalu, zbog čega su merači prikazivali da je potrošnja struje daleko manja od stvarne.

Zbog neizdavanja fiskalnih računa im zatvaran restoran na Zlatiboru

Živojinovići su se oglušili i o zakon o ugostiteljskim objektima. Naime, mediji su 2017. godine brujali o tome da se u jeku zimske sezone, među 11 lokala kod kojih je utvrđena nepravilnost u poslovanju našao i njihov pab. Poreska uprava tada je privremeno zatvorila restoran Lepe Brene na Zlatiboru. Na lokal koji je godinama u vlasništvu pevačice i njenog muža Bobe stavljen je katanac zbog nepoštovanja propisa. Kako je navedeno u saopštenju koje je bilo zalepljeno za vrata, lokal je "privremeno zatvoren zbog neevidentiranja prometa", odnosno zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Valja kineske čarape za veliku lovu, a narodu ih potura kao italijanske

Poslednju veliku prevaru Brena je napravila i kada je na sva zvona objavila da pokreće biznis s italijanskim čarapama, a onda je ubrzo uhvaćena u laži, kad se ispostavilo da zapravo uvaljuje kineske čarape. Izdržljivost svojih fejk čarapa, s navodnim hijaluronskim vlaknima, koje se, navodno, ne cepaju, javno je demonstrirala, gurajući u njih ananas, koji je zatim protresala i vitlala njima kao lasom.

Republika

Foto: printscreen/twitter.com/lepa_brenaa

Lepa Brena reklamira "italijanske" čarape

Dok se pevačica nije libila da se blamira zarad što boljeg marketinga, uhvaćena je u još jednoj obmani. Naime, korisnici društvenih mreža su je raskrinkali, pa su poručili da nisu samo čarape s kineskog sajta Ali ekspres fejk, već da, osim što ljudima uvaljuje lažnjake, kopira i njihove reklame, koje već postoje na internetu.

- "Trange-frange posao za veliku zaradu bez napora", "Ali čak i ista fora s ananasom", "Naravno da ih nabavlja iz Kine po smešnoj ceni i ovde za ogromne pare uvaljuje kao italijanske" - nizali su se komentari tviteraša koji su raskrinkali Brenu. Pored toga što je ukrala ideju za svoj novi biznis od Kineza, ni specijalna linija sa zlatnim nitima i hijaluronom, koja je posebno zvučala privlačno za široke narodne mase, nije originalna jer, kako su pojedini primetili, takve već postoje i mogu se poručiti na još jednom sajtu za kupovinu - Amazonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (5)

Loading
Stekara

05.04.2023 21:50

Brena je poznata kao velika cicija, licno znam da je cekala popust od prodavacs poznatog brenda, tako i ovo za struju.....samo da ucari....od manjeg do veceg....sramota,bruka...

Petar

05.04.2023 23:26

Sta radi gradjevinska i druge inspekcije Grada Beograda ????? Ovoj bezobraznoj i bahatoj babi i krmku od tenisera, treba stati na put za svagda !!!

ha

06.04.2023 09:27

ma samo bahato

Ime

06.04.2023 09:55

Alo ljudi...državo...pa nas dolaze da hapse i privode jer smo zaboravili da prijavimo da nemamo ni dinara na koji bi platili porez!!!!!