Konstrakta je PLAGIJATOR? SKANDAL trese estradu: Lepa Brena joj bila inspiracija, PROCURILI DOKAZI koji će vas šokirati! (FOTO)

Autor: Dušan LUKIĆ

Zabava

19.03.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korisnici društvenih mreža primetili su da je ples Ane Đurić izmislila folk pevačica još pre 35 godina i izvela ga u čuvenom filmu "Hajde da se volimo" iz 1987.

Konstrakta je PLAGIJATOR? SKANDAL trese estradu: Lepa Brena joj bila inspiracija, PROCURILI DOKAZI koji će vas šokirati! (FOTO)

Foto: ATA Images

Konstrakta na Beoviziji

Nakon što je pevačica Lepa Brena i sama primetila da pojava Ane Đurić Konstrakte na Pesmi za Evroviziju '22 s numerom "In corpore sano" podseća na njene početke, društvene mreže su preplavili snimci na kojima folkerka još pre 35 godina ima koreografiju baš poput one s kojom je ovogodišnja predstavnica Srbije na Evorsongu trijumfovala na domaćem izboru. Naime, Brena je za potrebe filma "Hajde da se volimo" davne 1987. osmislila ples u kom vrti rukama i tapše dlanovima, zbog čega su je korisnici društvenih mreža koji su rasli osamdesetih prozvali Konstraktom svog detinjstva.

- Brena je otkrila ovaj ples, Konstrakta našeg detinjstva - stoji u opisu fotografija s snimka iz pomenutog filma koje se dele na društvenim mrežama.

Republika

Foto: Youtube/ RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Konstrakta

 

Inače, Brena je, baš kao i Konstrakta, maltene preko noći osvojila celu bivšu Jugoslaviju kada je legendarni voditelj Milovan Ilić Minimaks pustio snimak nje i Slatkog greha s pesmom "Čačak, Čačak" u svojoj TV emisiji. Ona je takođe svojevremeno pokušala da ode na Evroviziju i to dva puta - 1983. s pesmom "Sitnije, Cile, sitnije" i 1986. s numerom "Miki, Mićo".

Republika

Foto: ATA Images

Lepa Brena

 

- Zaista, kada sam primetila kako su mediji napravili halabuku oko Konstraktine pesme, to me je podsetilo na vreme pre 40 godina, kada je "Čačak, Čačak" izazvao muzičku revoluciju, a sluša se i danas. Takođe, sve me je to podsetilo i na pesmu "Sitnije, Cile, sitnije" Kornelija Bate Kovača i Marine Tucaković, s kojom sam se 1983. takmičila na Jugoviziji, ali nismo uspeli da odemo na Evroviziju. Jedan deo muzičkih kritičara tada nije mogao da prihvati pop s elementima folka. To je bila prva takva pesma kod nas i još je hit, a u svetu je tek desetak godina kasnije nastao takav pravac. I Konstraktina pesma je drugačija, inovativna, ima moderan prizvuk, a opet je pitka i bliska ljudima. Svidela mi se jer je zaista drugačija. Bez obzira na to kakav će biti njen plasman u Evropi, ova numera će ostati upamćena jer je napravila najveći bum na celoj eks-Ju sceni u poslednjih 20 godina - poručila je Brena, komentarišući fenomen Konstrakte.

Republika

Foto: Youtube.com printscreen

Lepa Brena pesma

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
Samuilo

21.03.2022 17:51

Pa vi ste plagijatori, u Španiji je pre 40 godina postojao list koji se zvao Republika a u Engleskoj je pre 59 godina izlazio Dnevni telegraf.Takodje su i oni imali urednika koji je kao i ovaj vaš davao besmislene naslove nebulozama i kojima su pisali, pa zato danas i ne postoje, što je, odprilike, i vaša budućnost!