HAOS NAKON "DORE" SE NASTAVLJA: Hrvatska grupa će morati da promeni ceo NAKARDNI nastup na Evroviziji - evo i zašto, biće SANKCIJA!

Autor:

Zabava

13.02.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pesma Evrovizije", kao ni BBC, na kojem se kanalu emituje muzičko takmičenja, ne dozvoljava bilo kakve teme o veri, ratu i politici, te će grupa "Let 3" morati da promene ceo svoj performans, ukoliko ne budu diskvalifikovani.

HAOS NAKON "DORE" SE NASTAVLJA: Hrvatska grupa će morati da promeni ceo NAKARDNI nastup na Evroviziji - evo i zašto, biće SANKCIJA!

Foto: printscreen/HRT

Hrvatska je preksinoć na muzičkoj manifestaciji "Dora" odabrala da ih na "Pesmi Evrovizije" u Liverpulu predstavlja grupa "Let 3" sa pesmom "Mama ŠČ". Njihov performans u okviru kog su na sceni bile i rakete izazvao je pravu buru u javnosti, a urednik jedne hrvatske televizije tvrdi da bi moglo da dođe do toga da skandalozna grupa bude primorana da u potpunosti promeni scenski izraz.

- Evrosong, a pogotovo BBC, imaju jako stroga pravila. Na svojoj sceni u maju u Liverpulu, naglašeno je, ne žele ništa što bi moglo povrediti bilo čija osećanja. S tim u skladu isključene su teme poput nečije vere, političkih ili ratnih poruka. Uz to, Evrovizija ove godine u Engleskoj, po njihovom vremenu, neće početi u 21 čas, nego u 20 časova, pa će prvi deo spektakla tamo pratiti i osobe mlađeg uzrasta. Na njih BBC posebno pazi, pa zbog toga u televizijskom terminu do 22 časa ne prikazuju ništa što bi bilo neprimereno najmlađima. Zbog svega toga nije isključeno da će hrvatski predstannici na pesmi Evrovizije morati da izmene ceo performans - kazao je urednik Hrvatske televizije Tomislav Štengl za tamošnje medije.

Republika

Foto: PrintscreenJutjub/HRT Dora

Let 3

Podsetimo, nakon pobede grupe "Let 3" sa pesmom "Mama ŠČ" nastao je potpuni haos na društvenim mrežama, posebno na Tviteru. Jedna grupa fanova ovog prestižnog muzičkog takmičenja traži da se Hrvatska diskvalifikuje, dok ima i onih kojima se ovaj nakaradni performans dopao.

"Odmah diskvalifikujte Hrvatsku ili barem pesmu", "Želim Hrvatskoj nula bodova na Eurosongu", "Hrvati, šta ste to napravili? Ako se ovo kvalifikuje u finale, biću jako uzrnemiren", "Šta nije u redu s vama?", "Nova godina, novi neprolazak Hrvatske u finale", "Je li Hrvatska namerno pokušava da sabotira svoje šanse na Eurosongu?", "Druge države se barem trude", neke su od kritika, a bilo je i sramnih pohvala: "Ovo je najbolja pesma koju Hrvatska šalje na Eurosong u zadnjih nekoliko godina", "Hrvatska će pobediti na Eurosongu", "Najjača pesma Hrvatske u poslednjih nekoliko godina"...

Grupa "Let 3" je inače bizarna polupank grupa, koja je poznata po ekscesnim performansima. Tako su sada na "Doru" došli na traktoru, dok su na sceni nosili haljine i kapu koja je deo vojničke uniforme. U svojim izjavama oni su govorili kako je njihova pesma antiratna, međutim, kako smo već pisali, mnogi su prepoznali da se grupa diči upravo traktorom, koji simbolizuje hrvatsku zločinačku akciju "Oluja", koja predstavlja najveći progon Srba u novijoj istoriji. Pogotovo ako se uzme u obzir da su hrvatski rok provokatori već upirali u bolne rane našeg naroda kada su poslednji album nazvali "Bombardiranje Srbije i Čačka". 

Republika

Foto: printscreen/HRT

Let 3

Inače, hrvatski bend je znao da nastupa u srpskoj narodnoj nošnji, kao i da masturbiraju na sceni i mere polne organe. Takođe, "Let 3" je 2000. godine izveo performans tokom koga su simulirali kolektivno samoubistvo streljačkim vodom. Podsećanja radi, njihov perfomans podržala je i pevačica Severina Vučković, koja je u javnosti poznata kao mrzitelj Srba i srpskog naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading