MIROSLAV ILIĆ REŠIO DA PROGOVORI O SVEMU, PA OTVORIO DUŠU: Oženio se slučajno, a ovo mu je bio NAJTEŽI TRENUTAK u životu!

Autor:

Zabava

23.11.2022

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Ilić progovorio o svemu onome što godinama intirgira njegovu publiku, sa kojom će uskoro proslaviti 50 godina karijere

MIROSLAV ILIĆ REŠIO DA PROGOVORI O SVEMU, PA OTVORIO DUŠU: Oženio se slučajno, a ovo mu je bio NAJTEŽI TRENUTAK u životu!

Foto: TV Pink/printscreen

Folk zvezda Miroslav Ilić nakon 50 godina braka sa suprugom Gordanom, s kojom ima dvoje dece, ćerku Mariju i sina Marka, otkrio je kako se njom, veoma mlad, oženio sasvim slučajno, ali im je ljubav, uprkos prognozama da neće potrajati ni šest meseci, opstala i odolela svim životnim izazovima.

Naime, Ognjen Amidžić u specijalnom izdanju emisije "Amidži šou" ugostio je slavnog pevača prvi put i na samom početku ga upitao da li je svestan svojih godina s obzirom na to da uskoro proslavlja i 50 godina karijere, ali i 72. rođendan.

- Svestan sam, nikad nisam imao problem s tim. U Areni, 10. decembra, kad slavim 50 godina rada, napuniću 72 godine. Ja nisam maštao o ovome, ja sam se obreo u ovom zanatu, praktično slučajno. U međuvremenu sam ga toliko zavoleo i zapoštovao - rekao je Miroslav, pa nastavio o tome kako se isto tako kao što je igrom slučaja iz rok miljea završio u narodnoj muzici, slučajno i oženio:

- Mi smo bili jedni od retkih srećnika koji su šezdesetih godina imali aparat, ja sam slušao to, pevušio. Kad sam upisao gimnaziju, majka mi je rekla to napolje, a obrazovanje da. U osnovnoj školi sam pevao te narodne pesme, a kao gimnazijalac slušao Stonse, Bitlse... Ja sam se, inače, oženio neplanirano tad. Moja supruga je banula u Skoplje, samo sam se oženio. Mladi-ludi, ali taj brak traje i danas. Moram da priznam da tom braku u to vreme niko nije prognozirao ni šest meseci. A, evo, 50 godina. Sve mi je 50!

Foto: ATA Images

Miroslav Ilić


On je zatim priznao da je supruga, koja mu je najveća životna podrška, ujedno i osoba koja ga najviše iznervira.

- Bez obzira na to što mi je glavni oslonac, najviše me iznervira moja Gordana - priznao je pevač.

Ilić je u okviru Ognjenove rubrike "Intimne kuglice" odgovorio na pitanja koja je povukao iz dve kuglice koje je izvadio iz činije. Jedno od njih bilo je da otkrije s kim sa estrade ne govori, a on je potvrdio da je jedina osoba Lepa Brena, što je poznato iz medija.

- Ja mislim da to i vrapci na grani znaju. Samo jedna jedina osoba - rekao je kratko Miroslav, a zatim odgovorio i na leksikonska pitanja o prvoj simpatiji i prvom honoraru:

- Sećam se prve simpatije, to je bila Slavica iz Mrčajevaca, tada mi je prvi put zaigralo oko. A što se prvog honorara tiče, u želji da se skinem roditeljima sa grbače, bio je jedan festival u Vrnjačkoj Banji, ja sam tad već imao ploču. Radilo se o tadašnjih 40.000, a ja idem autobusom iz Vrnjačke Banje za Mrčajevce, hvatao sam se za džep, pa sam pravio plan šta ćerki da kupim, ženi... To su nezaboravni trenuci!

Voleo sam da se družim sa Šabanom

Folk pevač pomenuo je i svoje drage kolege s kojima se najviše družio.

- Nažalost, niko od njih više nije živ. Družio sam se s Topalovićem, sa Šaulićem. To niko ne zna. Mi smo išli na privatna letovanja. Jedne godine sam prvo došao ja s porodicom, pa Šaban. Sreli Bokija Miloševića pokojnog, pita on moju ćerku kako je bilo, a ona: "Bilo je lepo prvih nekoliko dana, a onda je došao Šaban..." Neću da pričam - dodao je Miroslav.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Miroslav i pokojni Šaban Šaulić su se dugo družili

Đole me je zvao Gospodin Seljak, u "Ranom mrazu" mi je napisao posvetu

Poznati pevač progovorio je i o prijateljstvu sa Đorđem Balaševićem.

- Đole i ja smo se upoznali davnih osamdesetih. Nismo se intezivno družili, paušalno se viđali, ali je od prvog dana procvetala emocija i energija. Ako pogledaš njegov repertoar, videćeš kako su napojeni mudrostima paora iz Vojvodine, a ja volim svoje ratare iz Šumadije. Voleo je moju autentičnost. Ta emocija je uvek postojala. Kad je pravio svoj šou-program, ja sam mu bio gost, pa sam ja imao termin, on je bio moj gost. A njegovo gostovanje na mom koncertu pre 15 godina, do poslednjeg trenutka nisam bio siguran da li će doći. To ne bi promenilo naš odnos, bio je čudak, genijalac. Nikad mi nije uradio pesmu. Ali taj koncert u Areni, ja se spremam, pertlam cipele i čujem poznat glas iza sebe: "Da ja nisam okasnio slučajno?" Ja sam jedini pevač kome je gostovao. Zvao me je Gospodin Seljak. U "Ranom mrazom" mi je napisao posvetu: "Gospodinu Mikiju, poslednjem gospodinu među gradskim seljacima."

Foto: Printscreen

Miroslav i Đorđe Balašević

Osokolio sam Piksija i Zvezdu

Miroslav, koji je vatreni navijač Crvene zvezde, otkrio je i kako je, između ostalog, i on zaslužan za Zvezdin uspeh. On se osvrnuo na jednu situaciju kada je 26. oktobra 1988. Crvena zvezda igrala utakmicu protiv Milana na čuvenom "San Siru" i to pred 75.000 gledalaca. Milan je tada važio za jednog od glavnih favorita za osvajanje Kupa evropskih šampiona, a Zvezda je uspela da na gostujućem terenu postigne nerešeni rezultat i to golom kapitena Dragana Stojkovića Piksija.

- Moram da ispričam nešto, bila je neka devedeseta. Igrala se utakmica u Milanu, Zvezda protiv Milana. A ja sam te nedelje bio u Štutgartu. Tad se Kup šampiona igrao sredom. Ja zovem Džaju da dođem, samo da mi ostave kartu i daju hotel. Dođem, nađem ih, Džaja i Cvele mi kažu da idem s njim. Dođem u foaje hotela, a tad je Milan bio užasno jak protivnik. Babaroga tim. Silazim i vidim Dragana, bio je kapiten tad. Prosinečki tek bio potpisao. Odsekli se, mlad tim. Kažem Draganu: "Šta je ovo? Šta ako su Babaroge, izađi, igraj, pa šta bude, biće." Tad se završilo, bilo 1:1. Posle utakmice mi kaže Piksi: "Ono što si nam rekao u foajeu hotela, ja sam rekao saigračima, to nas je osokolilo" - ispričao je ponosno Ilić.

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Žalim što majka nije doživela moj uspeh

Jedino za čim u životu žali, kako kaže, jeste to što njegova majka nije doživela da vidi uspeh koji je postigao.

- Ona je godinama brinula, da li će njen Miro napraviti nešto u životu, a nikada nije dočekala. Moj otac jeste, ali ona nije i to mi je najžalije. Moja pokojna majka vrlo mlada je umrla i to mi je mnogo teško palo, tada sam razmišljao i da ne pevam više. U takvim situacijama moja supruga je bila najveći pokretač, uvek je govorila da nema stajanja i da idemo samo napred - zaključio je Ilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading