Stiglo vreme za naplatu RIJALITI-UČESNICI I PEVAČICE ČEKAJU POZIV POLICIJE: Šmeker tim preko dojava i starleta uzeo milion i po evra!

Autor:

Zabava

05.10.2022

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandra Subotić, Maja Marinković, Ana Korać, Stanija Dobrojević, Iva Grgurić, Dragana Mitar, Milica Kemez, Nataša Radan, Helena Topalović, pevačice Sandra Afrika i Anabela Atijas, kao i Kristijan Golubović, svesno učestvovali u velikoj prevari.

Stiglo vreme za naplatu RIJALITI-UČESNICI I PEVAČICE ČEKAJU POZIV POLICIJE: Šmeker tim preko dojava i starleta uzeo milion i po evra!

Foto: printscreen/instagram.com/smeker_tim_prevaranti_kurtoni

Nakon što je uhapšeno 10 muškaraca koji čine Šmeker tim zbog lažnih dojava za kladionice pola estrade je u panici dok iščekuje poziv policije zbog saučesništva u krivičnom delu prevara i pranje novca. Kako saznajemo, oni su koristili starlete i pevačice, pa su preko njih navlačili i pljačkali ljude koje su ojadili za milion i po evra putem lažnih dojava.

NJIH SU UVUKLI U ŠEMU PREVARE

Profile na društvenim mrežama ("Super tips 1x2", "Šmeker_tim1", "Dušan_tim1", "Dušan_tim2", "Dušan_tim") koje su koristili osumnjičeni prevaranti koji su zgrnuli milione tako što su najmanje 1.000 ljudi namamili da im uplaćuju novac, obećavajući im sigurne dobitke na kladionicama, reklamirale su starlete i rijaliti-učesnice Aleksandra Subotić, Maja Marinković, Ana Korać, Stanija Dobrojević, Iva Grgurić, Dragana Mitar, Milica Kemez, Nataša Radan, Helena Topalović, kao i pevačice Sandra Afrika i Anabela Atijas i pevač Sloba Vasić. Među poznatima koji su ga reklamirali je i Kristijan Golubović, a osoba koja je vodila ovaj nalog hvalila se da ih je reklamiralo preko 500 poznatih.

Foto: Instagram.com

Helena Topalović

 

- Želimo da vam preporučimo stranicu pomoću koje možete vrlo brzo doći do ozbiljnog novca - kaže u video-klipu objavljenom u martu na Instagramu na stranici Dušan_šmeker_timm Kristina Spalević, devojka Kristijana Golubovića, a on dodaje:

- Šmeker tim i vidite o čemu se radi.

Kako je otkriveno tokom istrage Ministarstva unutrašnjih poslova i Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, u lancu prevare učestvovalo je najmanje 10 osumnjičenih, koji se, osim za prevaru, terete i za pranje novca jer su nezakonito stekli milione koje su ulagali u kupovinu nekretnina, automobila i drugih vrednosti.

- Šmeker tim, ozbiljna zarada, ozbiljna priča, zapratite ih - stoji u reklami Sandre Afrike za isti Instagram nalog.

Foto: Printscreen/YouTube/Zadruga Official

Kristijan Golubović

 

OVAKO SU VARALI NAROD

Šema prevare, kako se sumnja, funkcionisala je tako što su otvarali Instagram naloge i preko njih reklamirali sigurne dobitke na klađenju na fudbalske utakmice, a zauzvrat tražili da im se uplate određene sume novca da bi im otkrili na koje utakmice da se klade. Potom su oštećenima, kako se sumnja, slali falsifikovane tikete jedne kladionice, s dobitkom od 8.000 evra, tražeći da im uplate dodatnih 620 evra da bi im prosledili kodove za pristup dobijenom novcu.
Paralelno je na društvenim mrežama otvorena i grupa u kojoj su prevareni delili svoja iskustva s grupom osumnjičenih, čak su delili i njihove podatke i lične karte.
Podsećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske stanice Čukarica, u saradnji sa policijskim stanicama u Loznici i Valjevu, a prema nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, uhapsili su 10 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su na teritoriji Republike Srbije izvršile više krivičnih dela prevara, kao i pranje novca. Njih devetorica su iz Valjeva - Aleksa M. (27), Uroš V. (24), Dušan J. (65), Dejan M. (32) Milan M. (51), Nemanja M. (30), Nikola N. (29), Sreten K. (32), Marko M. (30), dok je Dušan V. (48) jedini iz Loznice. Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste u Beogradu, Valjevu i Loznici pronađeno je i oduzeto više laptopova i telefona, kao i novac i vozila za koje se sumnja da su pribavljeni izvršenjem krivičnih dela. Osumnjičenima, koji su uz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu, određeno je zadržavanje do 48 časova.

Foto: Privatna arhiva

Stanija

 


Afrika uzimala 3.000 evra po klipu, a zadrugari po 1.000 evra
Slična akcija protiv prevaranata sprovedena je u aprilu prošle godine u Republici Srpskoj, u kojoj je tada uhapšeno devet osoba.

- Reč je o istoj grupi koja je na identičan način angažovala rijaliti-učesnike i starlete. Od njih su zahtevali da snime kratke video-klipove u kojima pozivaju ljude da se obogate preko ovih lažnih Instagram naloga. Mediji su tada pisali da je Sandra Afrika za jedan stori na svom Instagramu uzimala čak 3.000 evra, dok su učesnici "Zadruge" tu reklamu naplaćivali po 1.000 evra - kaže naš izvor.

Foto: Instagram.com

Afrika takođe varala preko društvenih mreža

 

Advokat Vujačić: PRETI IM I DO OSAM GODINA ZATVORA

Advokat Svetozar Vujačić objašnjava da su naše poznate ličnosti koje reklamiraju sigurne dojave saučesnici u prevarama. On navodi da su oni svesni šta rade i da, kao pomagači i podstrekači prevara koje reklamiraju putem društvenih mreža, na kojima imaju veliki broj pratilaca, mogu da zarade zatvorsku kaznu od šest meseci do osam godina, u zavisnosti od toga koliko novca je uzeto prevarenim ljudima.
- Oni su izvršili klasično delo ili pomaganje s izvršilaštvom u tom krivičnom delu jer je više nego jasno da oni bez njih ne bi mogli to da urade ili ne bar u tom obliku. Oni su im služili kao maska, da namame naivni narod. Ja mislim da će oni sigurno biti procesuirani. Dobiće manje nego izvršioci, ali ne mora da znači jer i saučesnik može odgovarati isto ko izvršilac, e sad zavisi i koliko su oni dobili kao nagradu za to. U zavisnosti od toga će biti i njihova kazna, zatvorska kazna za tešku prevaru od šest meseci do osam godina zatvora - rekao je za naš list advokat Svetozar Vujačić, te prokomentarisao i da li nešto ublažavaju izjave pojedinih da su prestali kad su shvatili da je reč o prevari:
- Šta, kad su bili mali, nisu znali, a sad kad su porasli... To ne drži vodu, znali su oni u startu da je to prevara.
To je prevara kada određeni naivci daju novac da oni njima kažu rezultat. Javne ličnosti mogu da odgovaraju jer su učestvovale kao pomagači. Kazne su u zavisnosti od iznosa novca koji je uzet.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Advokat Svetozar Vujačić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading