Za njim je plakala cela bivša Jugoslavija! Život je izgubio na tragičan način sa samo 26 godina: Ovako izgleda spomen kuća popularnog pevača kog su svi voleli (FOTO)

Autor: Republika

Zabava

24.07.2022

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni makedonski pevač Toše Proeski ostavio je neizbrisiv trag na muzičkoj sceni širom bivše Jugoslavije.

Za njim je plakala cela bivša Jugoslavija! Život je izgubio na tragičan način sa samo 26 godina: Ovako izgleda spomen kuća popularnog pevača kog su svi voleli (FOTO)

Foto: instagram.com/printscreen

Toše

Vest o pogibiji pretalentovanog mladog pevača potresla je mnoge, pa čak i one koji nisu bili obožavaoci muzike koju je on stvarao. 

Magičnih prstiju i anđeoskog glasa Toše je svoje emocije sa papira prenosio na ploču, a mnogi su se pronalazili u pesmama koje je on stvarao.

Omiljen među publikom i među kolegama koji su se utrkivali ko će sa njim da snimi duet Toše je uvek svima želeo da izađe u susret.

Jednostavno, njega niste mogli da ne volite, pa je upravo zbog toga taj 16. oktobar 2007, koji je mnogima ostao u ružnom sećanju, bio dan kada se prekinula jedna blistava karijera i kada se prekinuo jedan mladi život sanjara iz Kruševa.

Toše je poginuo u  saobraćajnoj nesreći na teritoriji Hrvatske kod Gradiške kada je krenuo na nastup. U kolima sa njim bili su vozač i njegova menadžerka Ljiljana Petrović. Ona je sedela na zadnjem sedištu automobila, dok je Toše spavao na suvozačevom mestu. 

Do nesreće je došlo kada se zbog neprilagođene brzine i nedovoljnog razmaka između vozila vozač Georgij Georgijevski zabio u zadnji deo kamiona na autoputu Zagreb-Lipovac, u smeru ka Zagrebu. Vozač Georgijevski i Petrovićeva su s teškim povredama prevezeni u bolnicu u Novoj Gradiški, dok je Toše podlegao povredama.

Kako bi mu se na neki način odužili, obožavaoci su grob Proeskog zatrpali raznim poklonima i pismima. Ujedno, i grad Kruševo se zahvalio pevaču tako što je u njegovo ime izgrađena memorijalna kuća u obliku krsta, budući da je Toše bio veliki vernik.

U njoj je hronološki prikazan kratak Tošetov život od djetinjstva i tinejdžerskih dana, pa do poslednjih trenutaka. Izloženo je više fotografija, plaketa, zahvalnica za humanitarna dela, odeća, molitvenik s verskim predmetima, kao i njegove lične stvari kao što su parfemi, mobilni telefoni, njegovi motori...

Stihovi legendarnog makedonskog pop-pevača Tošeta Proeskog ispisani su na tom mestu na 103 jezika  - "VE SAKAM SITE" (Sve vas volim). 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading