OVAKAV ODNOS PREMA UMETNICIMA IMALI SU SAMO NACISTI: Zbog gnusnih uvreda upućenih pevaču Sergeju Ćetkoviću, koncert u Nikšiću je otkazan!

Autor:

Zabava

11.07.2022

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako prenose crnogorski mediji, koncert pevača Sergeja Ćetkovića u Nikšiću je otkazan zbog neoprostivih uvreda koje su mu uputile takozvane "patriote" zbog oprosta sa pokojnim mitropolitom Amfilohijem.

OVAKAV ODNOS PREMA UMETNICIMA IMALI SU SAMO NACISTI: Zbog gnusnih uvreda upućenih pevaču Sergeju Ćetkoviću, koncert u Nikšiću je otkazan!

Foto: Luštica bay / Veri Veroza

U saopštenju koje su preneli crnogorski In4s, Nikšić je želeo da potvrdi spekulacije o otkazivanju koncerta Sergeja Ćetkovića, koji je trebalo da obeleži Dan državnost Crne Gore 13. jula. 

Saopštenje Opštine Nikšić prenosimo vam u celini: 

"Imali smo želju da za najveći državni praznik priredimo našim sugrađanima i gostima iz drugih gradova jedno lijepo veče sa regionalnom zvijezdom iz Crne Gore.

Nažalost, kako smo neformalno obavješteni, naš popularni pjevač pretrpio je niz uvreda i prijetnji na društvenim mrežama od strane struktura koje su prošle nedelje protestvovale pred Vladom Crne Gore i takođe psovale i napadale radnike Željezare. Taj polusvijet je u svojoj mržnji otišao toliko daleko da je pjevaču zamjerio što se preko svoje zvanične instagram stranice oprostio od pokojnog mitropolita Amfilohija kada se ovaj upokojio.

Slične aktivnosti ove ekstremističke i mržnjom ostrašćene grupe su pokušale sprovesti i prilikom gostovanja najvećeg živog pjesnika sa ovih prostora Matije Bećkovića zimus u Nikšiću ali se Bećković nije pokolebao.

Ovakav odnos prema umjetnicima imali su još samo nacisti u Hitlerovoj Njemačkoj i prava je sreća da su ove strukture daleko od uzimanja bilo kakve vlasti u Crnoj Gori.

Mi smo kao Opština mogli angažovati zamjene i bilo je estradnih umjetnika kojima nije bio problem da pjevaju i suoče se sa uvredama i prijetnjama pomenutog polusvijeta ali mi nismo željeli da izlažemo ni njih ni građane novim neprijatnostima niti da naš veliki praznik pretvaramo u nadgornjavanje sa crnogorskim nacistima. Zato smo odlučili da ne dovodimo nikog umjesto gospodina Ćetkovića a da honorar koji je bio predviđen za njegovo gostovanje uplatimo za liječenje našeg sugrađanina Boža Janjuševića i tako pošaljemo poruku da smo prije svega pozvani da budemo ljudi kako je to govorio naš patrijarh Pavle.

To ne znači da ćemo zaboraviti uvrede koje su crnogorski nacisti uputili radnicima Željezare prije neki dan u Podgorici, prijetnje Sergeju Ćetkoviću samo zato što je trebalo da pjeva građanima Nikšića, kamenovanje autobusa sa našom djecom na Cetinju. Dobro pamtimo čitav taj odnos i bićemo spremni da spriječimo da takva postupanja postanu pravilo".

Bonus video: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading