Srpskog pevača BOJKOTUJU zbog Draže Mihailovića! Miroslav Ilić: Pevaću Hrvatima

Autor: Melina Gvero

Zabava

20.06.2022

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni pevač Miroslav Ilić 21. juna ima zakazan koncert u Velikoj Gorici u Hrvatskoj, dok deo hrvatske javnosti traži da se njegovo gostovanje otkaže zbog toga što je Slavuj iz Mrčajevaca svojevremeno pevao o Draži Mihailoviću.

Srpskog pevača BOJKOTUJU zbog Draže Mihailovića! Miroslav Ilić: Pevaću Hrvatima

Foto: ST/V.LUKIĆ, Privatne slike

Miroslav Ilić, Draža Mihajlović

Međutim, iako postoje određeni pritisci da njegov koncert ne bude održan, srpski pevač to ne dovodi u pitanje, već poručuje da će pevati uprkos pretnjama.

- Verovatno će se koncert održati, nisam čuo još ništa o tome, pa ne mogu da komentarišem - poručio je Miroslav Ilić kratko za medije.

Prema navodima tamošnjih medija, pojedini žitelji Hrvatske zbog stihova o komandantu Jugoslovenske vojske u otadžbini u Drugom svetskom ratu Dragoljubu Draži Mihailoviću koje je Miroslav pevao pre nekoliko godina izražavaju nezadovoljstvo, ali većina jedva čekaju Ilićev koncert u Velikoj Gorici.

Foto: Privatna slike

Draža Mihailović

 

Naime, organizatori i dalje pozivaju publiku da dođu na Ilićev spektakularni nastup i provedu se kako i dolikuje.

- Zaplovite sa nama u noć koja ima čudnu moć, povedite sa sobom božanstvene žene i devojke iz grada, pa se prisetite kako je to bilo u jesen sedamdeset i neke i polomite sve čaše od kristala. Dođite i uživajte u bezvremenskim hitovima Slavuja iz Mrčajevaca - poručuju organizatori, koristeći najveće Ilićeve hitove za poziv na spektakl.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Miroslav Ilić

S druge strane, prema navodima medija u Hrvatskoj, članovi Hrvatske stranke prava negoduju zbog ovog koncerta i povodom toga su izdali saopštenje u kom Iliću zameraju to što je "pevao hvalospeve četničkom vojvodi".

- Ne želimo da ulazimo u rasprave o umetničkom dostignuću njegovog muzičkog opusa i broju poklonika kojih možda bitno ima u našem kraju jer je to u ovom slučaju potpuno nebitno, nego želimo uperiti prstom u profil osobe Miroslava Ilića, koji se razotkrio ne tako davne 2015, kada je na koncertu veličao srpskog vojvodu i zločinca Mihailovića, a što je ostalo trajno zabeleženo na video-snimcima i dostupno je na internetu - navode, između ostalog, u saopštenju koje potpisuje HSP Velika Gorica s predsednikom Lucijanom Maslacem na čelu.

Inače, sporno je to što je Miroslav pevao pesmu "Morem plovi jedna mala barka", koja nije njegova, a koja je nezaobilazna na mnogim proslavama u Srbiji, kao i na raznim manifestacijama. Pesma je nastala tokom Drugog svetskog rata, a vole je ne samo simpatizeri ravnogorskog pokreta već se često naručuje i na proslavama. Na pomenutoj maloj barci se nalazi kraljica Marija, koja se obraća Draži pitanjem gde je njen sin. Čiča Draža joj odgovara da ne brine jer njega čuvaju srpske bajonete.

I njih su bojkotovali, pa su održali nastupe

Nije retkost da se srpski pevači bojkotuju u Hrvatskoj, pa je tako Lepa Brena morala da otkaže koncert u Osijeku 2011, ali je 2019, uprkos oštrom protivljenju hrvatske javnosti, održala koncerte dva dana zaredom pred prepunom zagrebačkom Arenom. Iako je po želji "branitelja" otkazan koncert na Danima piva u Karlovcu 2019, Momčilo Bajagić Bajaga je koncert održao na drugoj strani u Varaždinu, gde je srdačno dočekan. Zbog hajke ratnih veterana imao je problem i Željko Joksimović, kome je 2019. otkazan nastup na muzičkom festivalu u Zagrebu, ali je zato tri godine kasnije napunio zagrebačku Arenu na opšte zadovoljstvo tamošnje publike.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading