Estrada se podelila! Abortus je veći zločin nego ubistvo u logoru!

Autor: Melina GVERO

Zabava

28.06.2022

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznate ličnosti su se podelile, pa su neke oduševljene novim zakonom, dok ga druge oštro osuđuju.

Estrada se podelila! Abortus je veći zločin nego ubistvo u logoru!

Foto: E-Stock, D. Kadić, N. Pančić, A. Nalbantjan

Jedna od glavnih tema širom sveta poslednjih dana je da će žene u SAD izgubiti zakonsko pravo na abortus nakon što je Vrhovni sud poništio presudu od pre 50 godina, kojom je u državi legalizovan prekid trudnoće. Ova odluka izazvala je opštu pometnju, kako u svetu tako i kod nas. Jovana Jeremić, Maja Nikolić, Goca Božinovska, Kristina Kija Kockar i Olja Karleuša samo su neke koje su javno progovorile na ovu temu. Neke od njih su ovim zakonom oduševljene, a neke ga oštro osuđuju, te se nadaju da će takav zakon ipak zaobići Srbiju u širokom luku.

Jedna od najvećih protivnica abortusa je upravo Maja Nikolić, koja smatra da je to najveći zločin, te da hitno treba uvesti takav zakon i u Srbiji.

- Podržavam zakon o zabrani abortusa svim srcem. Zbog čedomorstva se i dešavaju sve ove nesreće naroda, ratovi, katastrofe, svetski ratovi - rekla je Nikolićeva, pa dodala:

Republika

Foto: Privatna arhiva

Maja Nikolić

- Sve nesreće i nevolje cele civilizacije se upravo dešavaju zbog čina čedomorstva. To je gnusniji zločin nego ubistvo u logoru. Ubiti nedužno dete. To je duša koja je poslata od boga, a ljudi ubijaju nedužnu dušu, koja ne može da se brani.

Republika

Foto: ATA Images

Jovana Jeremić

S druge strane, Jovana Jeremić nije krila da se iznenadila kada je čula ovu vest. Ona tvrdi da je ovaj zakon potpuno nerazuman i da mora da se promeni.

- Iznenadila sam se jer je Amerika kolevka demokratije, mnogo mi je čudna takva odluka. To mora da se promeni. Nerazumno je ženi ukidati pravo na abortus iz razloga što joj na taj način uzimaš pravo da odlučuje o svom životu jer žena treba da rodi dete i da o njemu brine. Ovom odlukom neće iskoreniti abortus. Žene neće prestati da rade abortus. Samo će da se poveća broj ilegalnih abortusa, koji će dovesti do toga da će žene umirati u nehumanim uslovima.

Zakon će naterati žene da više vode računa

Republika

Foto: e-stock/ Časlav Vukojičić

Goca Božinovska

Povodom ove teme oglasila se i Goca Božinovska:

- Nikada nisam imala abortus, troje dece sam rodila, volim decu. Ukidanje prava na abortus je nepravedno prema ženama. Međutim, ne mogu ni žene da shvatim. Kako to da ne želi trudnoću, a ostane trudna? Toliko je sredstava za kontracepciju i spirala i tableta. Nije za sve muškarac kriv i žena je. Ako ništa drugo, taj zakon će ih možda naterati da više vode računa.

Nadam se da u Srbiji to neće zaživeti

Republika

Foto: ATA Images

Kija Kockar

Kristina Kija Kockar deli mišljenje s Gocom Božinovskom i ističe da se nada da ovaj zakon nikada neće stupiti na snagu u Srbiji.

- Žena može, treba i mora da ima pravo da radi s telom šta god želi i to ne može niko da joj zabrani. Nadam se da nikome neće pasti na pamet da predloži taj zakon u Srbiji. Žensko telo je jedno božanstvo i pripada samo njoj. Što se tiče toga do koje nedelje treba uraditi abortus, to već ne znam, nisam kompetentna, to bolje znaju doktori, ali nisam za potpunu zabranu - rekla je Kockareva.

Žena treba da uradi ono što misli da treba

Republika

Foto: ATA Images

Olja Karleuša

Pevačica Olja Karleuša smatra da će ovaj zakon doneti više štete nego koristi.

- To su vrlo lične stvari. Potpuno je legitimno pravo žene da uradi ono što misli da treba. Ali ta zabrana može samo da dovede do neregularnosti u tim stvarima. Tražile bi se alternative, klinike koje će to uraditi mimo pravila i mimo zakona. A onda će doći do gorih problema i posledica. Ne treba biti isključiv po tom pitanju, moraju da postoje izuzeci - rekla je Karleuša.

Zorica: Ovo mi je izuzetno teška tema

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

Zorica Marković

Zorica Marković je neko ko je poznat po tome da nema dlake na jeziku:

- Mnogo je teška tema, radi se o životu. Ja sam protiv abortusa ceo život i nikako ne mogu to da prihvatim. Ne razumem žene da zatrudne i da svesno ubiju dete zato što izmišljaju neke razloge. Rodi ga, samo ga rodi, uvek će se naći nešto da pojede i popije. Devojke, vodite računa šta radite i nemojte ubijati nedužna mala bića koja jedva čekaju da dođu na svet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading