VELIKA TRAGEDIJA POZNATOG MUZIČARA OBOLELOG OD HIV-a: PAO je sa kreveta u bolnici i PREMINUO u INFEKTIVNOJ KESI koju nisu HTELI da PODIGNU!

Autor:

Zabava

29.05.2022

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član nekadašnje grupe "Šarlo Akrobata" preminuo je 1991. godine u bolnici tako što je pao sa kreveta.

VELIKA TRAGEDIJA POZNATOG MUZIČARA OBOLELOG OD HIV-a: PAO je sa kreveta u bolnici i PREMINUO u INFEKTIVNOJ KESI koju nisu HTELI da PODIGNU!

Foto: youtube printscreen

Član poznate andergraund grupe koja je harala osamdesetih godina "Šarlo Akrobata" Ivan Ivica Vdović preminuo je 1992. u 31. godini. Kako su ga tada nazivali "Princ jugoslovenske andergraund scene", jedan od najboljih bubnjara u regionalnoj muzici.

Muzička priča Vda počela je u srednjoj školi. Kada je bio u trećem razredu, postao je član benda "Limunovo drvo" čiji su se članovi stalno menjali. U poslednjoj postavci grupe bili su Vdović, Milan Mladenović i Dušan Kojić - Koja koji su ubrzo formirali bend "Šarlo akrobata" (Vdović je pre toga svirao u "Suncokretima").

Kultni album "Akrobate" bio je "Bistriji ili tuplji čovek biva kad...". Ime mu je dao VD i to po omiljenom Vdovom citatu iz knjige "Pelagićev narodni učitelj" Vase Pelagića koji je voleo buntovni panker i Vukovac.

Grupa "Šarlo akrobata" raspala se 1981. oproštajnim koncertom u Ljubljani. Navodi se da je jedan od razloga raspada Vdova želja da u grupu dovede Gorana Vejvodu i Bebi Dol, što se Koji nije dopalo, iako je Miladenović video potencijal Vdovićevih ideja, piše Kurir.

 1985. godine Vd, saznao je da je HIV pozitivan (navodno je bio prva zvanično registrovana osoba obolela od HIV-a u bivšoj Jugoslaviji), dok je sa bolešću živeo još punh 6 godina.

Kako je izgledao i šta se dešavalo posle, otkrila je bila njegova bliska prijateljica i glumica Sonja Savić koja je rekla da je nakon njegove smti zamrzela Beograd:

"Te 1985. godine taj isti Ivica otišao je da se testira na neku čudnu bolest koja se pojavila u Beogradu. Vratio se i celom gradu je rekao da je zaražen AIDS-om. Ovo je jedan ružan i mali grad - okrenuo mu je leđa. A on je vrlo ponosno, dostojanstveno i skromno u svom balon mantilu još godinu i po dana svirao bubnjeve".

Kada je preminuo, Sonja Savić od čije se smrti pre dva dana navršilo 11 godina, tužnu vest je javila zajedničkom prijatelju Darku Rundeku.

"Kada me je pitao kako je umro, rekla sam da je samo pao sa kreveta u nekakvoj infektivnoj kesi koju niko nije hteo da podigne".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading