DOMAĆINSKI KOD GAZDA ERE SVE PO REDU ZA PRVI MAJ: Kad ja roštiljam celo dvorište MIRIŠE - moje kolege poziraju, šetkaju se, a ja OVAKO! (VIDEO)

Autor: Aleksandra IVANOVIĆ

Zabava

01.05.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Folker Era Ojdanić Praznik rada već godinama uz muziku, veselje i dobro raspoloženje provodi u svom domaćinstvu u selu Leskovac Kolubarski, koje se nalazi 40 kilometara od Beograda.

DOMAĆINSKI KOD GAZDA ERE SVE PO REDU ZA PRVI MAJ: Kad ja roštiljam celo dvorište MIRIŠE - moje kolege poziraju, šetkaju se, a ja OVAKO! (VIDEO)

Foto: Srpski telegraf

Ojdanić je i ove godine okupio porodicu i prijatelje, te ekipu Republike dočekao raširenih ruku, pa nam pokazao celo gazdinstvo, imanje i zemlju koju obrađuje, kao i svinje, koze, ovce i kokoške koje gaji.

 Naime, Era je sve goste dočekao s vrućim roštiljem, a desna ruka tokom pripreme mu je unuk koji nosi dedino ime - Andrija.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Era Ojdanić sa unukom Andrijom

 

- Obrnem često jagnje i prase na ražnju, roštiljam, pa domaći hleb ispečem. Ih! Prste da poližeš, celo dvorište miriše. Unuk Andrija mi je najveći pomoćnik često, pa i danas, za Prvi maj. Da vam kažem, unuk mi nije rasipnik, ume da sačuva sve pare, al' do podneva - šali se pevač u svom stilu dok ponosno priča kako je unuk nasledio njegov domaćinski duh. Folker nas je poveo do ekonomskog dvorišta i štale, pa pred objektivom pomuzao kozu i napio se mleka, ali i popio sveže jaje.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Era Ojdanić muze kozu

- Moje imanje je jedna lepota, vidite da nema šta nemam! Seljak sam i volim selo, otac i deda Dragutin su mi bili sa sela. Imam tri krmače i oko 30 malih prasića, koji samo što su napunili mesec dana. Tu su moje ovce i jaganjci, koze i jarići, o svemu sam brinem, imam energije da vodim celo domaćinstvo bez problema! Čekajte da pomuzem kozu, pa da popijem malo mleka, nema ničeg zdravijeg od toga. Pitaju se ljudi kako i dan-danas imam glas da pevam celu noć, otkriću vam tajnu. Koke koje sad slobodno šetaju mi nose jaja, sveže jaje da se popije za grlo je boli glava - tvrdi folker, pa objašnjava da se ponosi što je od detinjstva pravi seljak:

Republika

Foto: Srpski telegraf

Era Ojdanić u štali

- Moje kolege slikate dok peru auta, poziraju i šetaju, samo mene ovako! Na selu nema odmora. Riljam, kosim, posejao sam pšenicu i kukuruz. Nekad se pitam koja je to mašina i pozitivna energija koja mene pokreće, pored svega stižem i da pevam, nastupam. U moje seosko domaćinstvo mi dođe Čeda Čvorak, pa Natalija i Sani iz grupe Trik FX, pa uživamo i gostimo se često.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Era Ojdanić sa živinom

 

Foto:  

Republika

Foto: ATA Images

 

 

Lepu Lukić ću provozati
mojim "crvenim ferarijem"

Era kaže da je njegovo domaćinstvo primamljivo i Lepoj Lukić, koju će uskoro dovesti da joj pokaže sve čari života na selu:
- Obećao sam Lepi da ću da je ugostim i provozam na mom "crvenom ferariju" ovih dana! Ubaciću Lepu u traktorče i krećemo u opasnu vožnju! Moram je kod mene u kabinu, ne može pozadi na prikolicu, kako da je spakujem s onim njenim patrljcima, pokršila bi se sva?! Ima državnu penziju, pa onu iz Kanade, pa da se skrši kod mene i da dobije Erinu penziju? Nema šanse!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading