Boki 13 OSUĐEN na JOŠ 9 GODINA ZATVORA! Proneverio preko MILION EVRA!

Autor:

Zabava

07.04.2022

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boki 13 osuđen na još devet godina zatvora.

Boki 13 OSUĐEN na JOŠ 9 GODINA ZATVORA! Proneverio preko MILION EVRA!

Foto: instagram.com/boki13official

Makedonska TV zvezda Bojan Jovanovski, široj javnosti poznatiji kao Boki 13 danas je u Skoplju osuđen na devet godina zatvora u slučaju u kojem je optužen da je svoju nevladinu organizaciju koristio za prevaru i pranje novca.

Republika

Foto: ATA Images

Boki 13 osuđen na devet godina zatvora

Naime, on je prvooptuženi u slučaju ''Međunarodni savez'' koji je dobio ime po njegovoj nevladinoj organizaciji koji je tužiteljka Severna Makdonije Vilma Ruskoska nazvala "vrhunac kriminalnog devijantnog uma".

Kako se navodi u optužnici, on je sa svoje dvoje saradnika skrivajući se iza nevladine organizacije, prevario dvojicu makedonskih biznismena i uzeo im oko milion evra za projekat izgradnje "Evropskog centra za odrasle" i za "mobilne usluge", koji nije realizovan.

Republika

Foto: youtube.com/Telma TV

Boki 13 danas osuđen

Za taj navodni posao Silijan Micevski, vlasnik gradjevinskog preduzeća "Pelister" iz Bitolja, oštečen je za 719.905 evra, a Ardijan Amzoski iz "Drim bildinga" iz Struge 233.821 evra. Jovanovski je ugovarajući te poslove tvrdio da ima podršku ljudi iz vlasti za te projekte, prenosi Kurir.

Boki 13 je tokom suđenja u svoju odbranu izjavio da je teško verovatno da je mogao da prevari iskusne biznismene kao što su Micevski i Amazoski. U ovom slučaju su izrečene još dve zatvorske kazne: potpredsednica "Medjinarodnog saveza" Jasna Ercegović osuđena je na četiri godine zatvora, a asistentkinja Bokija 13 Hristina Karajovanova Blaževska na godinu dana zatvora, dok je njegov otac Mile Jovanovski osuđen na uslovnu kaznu od dve godine. Peta optuđena je bivša potpredsednica vladajućeg SDSM i makedonskog paramenta Frosina Remenski koja je optužena za pomaganje u krvičnom delu "prevara".

Republika

Foto: youtube.com/ MAKFAKS

Boki 13 u zatvoru

Organizacija "Мeđunarodni savez" je kao pravno lice, osuđena da plati kaznu od miliona denara, a sud je presudio i o konfiskaciji imovinske korisiti steknute krivičnim delom za koje je optužnima sudjeno u tom postupku.

Presuda Osnovnog krivičnog suda u Skoplju nije pravosnažna i stranke u tom slučaju imaju pravo žalbe Apelacionon sudu u Skoplju.

Podsetimo, Bojan Jovanovski Boki 13 već ima pravosnažnu zatvorsku kaznu u slučaju "Reket", u kojem je 18. juna 2020. osuđen na devet godina zatvora za krivična dela "protivzakonit uticaj" i "pranje para".

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading