Jeziva BOLEST supruge poznatog košarkaša LEDI KRV U ŽILAMA! Potresna ispovest o STRAVIČNOJ sudbini koja ju je zadesila: MOŽDA NEĆU BITI ŽIVA KAD MATIJA POĐE U ŠKOLU !

Autor:

Zabava

28.03.2022

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga čuvenog košarkaša Dejana Tomaševića progovorila je o stravičnoj bolesti.

Jeziva BOLEST supruge poznatog košarkaša LEDI KRV U ŽILAMA! Potresna ispovest o STRAVIČNOJ sudbini koja ju je zadesila: MOŽDA NEĆU BITI ŽIVA KAD MATIJA POĐE U ŠKOLU !

Foto: Youtube.com/Printscreen/RTS Ordinacija

Supruga čuvenog košarkaša Dejana Tomaševića Jelena, godinama unazad se bori sa autoimunom bolešću, lupusom, a gostujući u jednoj emisiji otkrila je na koji način je saznala za bolest, kao i sa kakvim se sve komplikacijama bori.

- Primetila sam mesec dana nakon četvrtog porođaja da mi otiče jedan prst, pa sutradan drugi. Obratili smo se lekarima koji su uradili sve potrebne analize i otkrili su da imam lupus.Tada sam i prvi put saznala da postoji oboljenje pod tim imenom - kaže Jelena koja je to saznala u Španiji gde su i živeli, a po prelasku u Atinu, grčki doktori su joj potvrdili dijagnizu.

Republika

Foto: Youtube.com/Printscreen/RTS Ordinacija

Supruga Dejana Tomaševića boluje od lupusa

- Doktor mi je objasnio da bez obzira na to što imam 36 godina, moje telo je staro 75. Na moju štetu su otkrili i da sam uz lupus dobila i jednu prateću bolest koja se zove reumatoidni artritis - priča Jelena koja je nakon toga došla u Beograd na lečenje.

Njen suprug, Dejan kaže da je Jelena bez obzira na sve bila uvek jaka i da se nikada nije žalila na konstantna preseljenja, četvoro dece...

- Jelena, ako je i imala neke zdravstvene probleme, nikada se nije žalila. Uvek sam ja bio u centru pažnje. Po prvi put sada ona ne može da preuzme obaveze, jer ima temperaturu, što se dešavalo prvih šest meseci. Njen najveći kvalitet je, što i pored svih tih problema, nije dozvoljavala da mi to na neki način osetimo. Posle smo saznali da se trudila da se osami kad joj je baš teško, da ode i isplače se, pozove sestre i podeli tu muku, ali se trudila da mi to u kući ne primetimo - kaže Tomašević, a Jelena otkriva koji su simptomi bolesti, kao i zašto osoba koja boluje od ove bolesti ne može da obavlja svakodnevne posležove.

Republika

Foto: Youtube.com/Printscreen/RTS Ordinacija

Jelena Tomaševića o lupusu

- Prvo je počela temperatura, koju su pratili otoci. Na primer, otekne mi deo ruke, bude užasno zategnuto, zacrveni se, ne može ruka da se pomera ni u jednom pravcu. Posle 5-7 dana otok splasne, koža se vrati u poravnjanje da možemo nešto da uradimo. Kad kažemo da ne možemo ništa da radimo, to znači da niste u stanju da se umijete, da se obučete, okupate, a pogotovo ako imate bebu u kući - ne možete da je zagrlite, da se igrate sa njom... To je mnogo bolnije. Tada više ne boli telo, tada bole um i duh. Najviše duša - priča Jelena, a Dejan priznaje da je u tom trenutku podbacio sa svojom podrškom.

Republika

Foto: Youtube.com/Printscreen/RTS Ordinacija

Dejan Tomaševića o supruzi

- Voleo bih da kažem da sam ja tad preuzeo te obaveze, posebno oko Matije, ali nisam. Ipak je ona pored svih bolova presvlačila bebu, hranila, dojila...

Jelena ne krije da joj je Dejan ipak velika podrška u svemu i da je ljubav koju njih dvoje imaju ta koja ih je održala.

- Lupus me je jako poremetio tako da nisam mogla da rodim Dejanu još jedno dete iako je jako želeo i peto. Onda smo se dogovorili da on bude moje peto dete - ispričala je, pa nastavila:

 

 

- Sve je išlo tako fenomenalno, ali to je ono što te vrati dva, tri čak deset koraka unazad i pitaš se: 'Kako sad ovo, kako se živi sa ovim?'. Zašto me boli ovaj lakat, sutra kuk, prekosutra karlica, a onda sve. Taj dan kada me boli sve, tada ne mogu ništa - priča i otkriva da je njihov najstariji sin Kića, koji je tad imao 17 godina, preuzeo obaveze oko dece.

 

 

Kako navodi u trenutku suočavanja sa bolešću, bilo joj je najteže.

- Počinjem da razmišljam šta se dešava, šta će biti... Raste bes. Zato što možda neću biti tu na Manjinoj svadbi. Možda neću biti živa kad Matija pođe u školu, neću biti sa Kićom kad završi fakultet. Prosto, samo se te negativne energije lepe, dolaze... Samo su mi one prividno tu. A onda kada usledi taj plač, taj zagrljaj, kad osetiš tu ljubav onda kažeš sebi: 'Ma, možeš ti to'. Imaš sa kim i imaš zbog koga - iskrena je bila Jelena Tomašević koja se pored terapije koju ima, okrenula i duhovnom isceljenju.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading