ŠABAN JE SVE TAJNE ODNEO U GROB! Muharem Serbezovski o kralju narodne muzike, priznao: ZNAO SAM GA BOLJE OD NAJBLIŽIH!

Autor: Melina GVERO

Zabava

04.02.2022

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Muharem Serbezovski otkrio je pojedinosti iz života Šabana Šaulića koje niko ne zna.

ŠABAN JE SVE TAJNE ODNEO U GROB! Muharem Serbezovski o kralju narodne muzike, priznao: ZNAO SAM GA BOLJE OD NAJBLIŽIH!

Foto: Youtube/ Grand Magazin Tv Grand, E-Stock

Pevač narodne muzike Muharem Serbezovski, koji je u vreme Jugoslavije bio jedan od najpopularnijih, otvorio je dušu u razgovoru za Srpski telegraf i portal Republika.rs, pa se prisetio druženja s pokojnim kolegom Šabanom Šaulićem. Muharem je ispričao da je toliko bio blizak s kraljem narodne muzike da je više njegovih tajni znao čak i od njegove porodice, s obzirom na to da se jedno vreme nisu odvajali, pa su se poveravali jedno drugom, ma šta da je u pitanju. Serbezovski se prisetio druženja i s ostalim kolegama, a mnogi od njih, nažalost, više nisu među živima.

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

Toma i ja smo kupili klub Napredak u Skoplju

Pevač je zatim otkrio da je bio jednako dobar i sa Tomom Zdravkovićem, o kom je pisao i u knjizi.

- Knjiga koju sam napisao ima i priče o Tomi Zdravkoviću. To je video i Bjelogrlić, čak je bila i promocija u Sava centru. Toma je sa mnom išao u cigansku mahalu u Skoplju, vozili smo se zajedno, sve sam to opisivao. Tamo smo bili sedam dana. Bio je jedan romski klub koji je igrao s drugim klubom i tu se stvorilo 30.000 ljudi kad smo se pojavili Toma i ja, opšta pomama, svi su hteli da mi pevamo. Onda je Toma, naravno, rekao upravi kluba Napredak iz Skoplja: "Pevaćemo ako vi odstupite. Ako Muharem bude predsednik kluba, a ja potpredsednik." Oni su sve prihvatili. Narednih sedam dana smo pevali po malim mestima oko Skoplja, nastupali smo po fabrikama, kasarnama, a sve pare smo uložili u taj klub, u dresove, lopte, zapošljavali koga smo mogli. Bio je lud za Romima, Toma ih je mnogo voleo. Bio je zaljubljen u sve Cigane, ne samo u lepe žene.

- Šabana ću pamtiti po mnoštvu stvari koje je poneo sa sobom u grob, a ono što je meni ostalo kao nešto moje jesu neispričane priče i situacije tokom našeg druženja. Uvek smo jedan drugom ukazivali na dobre strane, kao i na mane, on je bio veliki, a velikani ne vole tračeve. Dobro sam ga poznavao, u nekim trenucima bolje nego njegovi najbliži, ali to sad nije važno. Mnoge tajne je odneo u grob, ali danas vidim da je tako i trebalo da bude - priča Muharem.

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

Usnija i ja smo bili Romeo i Julija

Voditeljka Jelena Bačić Alimpić je jednom tokom emisije za Usniju Redžepovu i mene rekla da smo ciganski Romeo i Julija. Ona se posle izvinila našim porodicama, mojoj supruzi i ponovila da smo mi par, da smo kao stvoreni jedno za drugo jer je mislila da to nije bilo dobro poređenje. Kad je pitala Usniju kako to da me nije uhvatila da budemo zajedno, Usnija je odgovorila: "Ma ja da čekam u redu pored još 100 devojaka, nema šanse." Pisalo se i da smo se merkali Zlata Petrović i ja, ali mi smo bili samo kolege. Uspeo sam suprugu da zadržim na pijedestalu, tamo gde je od početka, a nadam se i ona mene - kaže Serbezovski.

Serbezovski kaže da sumnja da će se uskoro roditi pevači poput Džeja, Šabana i Sinana Sakića, koji su obeležili jedan period hitovima i talentom kada je estrada u pitanju. Kad je reč o pevačima mlađe generacije, Muharem je pohvalio Adila Maksutovića.

- Mislim da ta generacija Sinana Sakića, Tome Zdravkovića, Džeja Ramadanovskog i Šabana Šaulić više ne može da se ponovi. Takvi talenti su odraz jednog vremena koje je neponovljivo. Ta moja generacija je nedostižna, deca su, samim tim, privilegovana, ali presudno je da dete to odluči da radi bez obzira na roditelje, a vidim da je Džejova ćerka izabrala da se bavi muzikom. Adil Maksutović je jedan od retkih pevača mlađe generacije koji je muzikalan u svakom smislu, ima dobar glas, dobre ukrase i, što je najbitnije, zna da odabere pesme. Ja sam bio gost na njegovom koncertu, pevali smo zajedno i pred punim Sava centrom rekao je za mene: "Ovo je čovek od koga sam učio." To je lep gest - kaže Muharem.

Moj sin je muziku zameni brašnom

Pevač tvrdi da je bez obzira na sporadično pojavljivanje u medijima najveća zvezda bivše Jugoslavije.

- Ja živim već 25 godina u Nemačkoj, ali sam trenutno u Belgiji, radim na pesmama i lepo mi je. Moram da budem krajnje neskroman i zato tvrdim da sam najveća živa jugoslovenska legenda! Magistrirao sam pravo, sad sam kandidat za akademika u BiH, treba da doktoriram na međunarodnim pravima. Vladika Gligorije u Diseldorfskoj eparhiji napravio je predgovor za Bibliju, on je javno rekao koliko su fascinirani mojim radom, oni će finansijski pomoći da se štampa Biblija, a proširićemo recenziju zajednički. To je jedan veliki pečat koji ću ostati mlađim generacijama. Moj sin je muzikalnost zamenio brašnom, otvorio je piceriju u jednom nemačkom gradiću i već pet godina je u tome. Srećan je i zadovoljan iako sam bio spreman da dam poslednji atom snage da uspe u muzici jer ima talenat - priča Muharem.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading