HASAN DUDIĆ OTKRIO DOSAD NEPOZNATE PORODIČNE DETALJE: Rodio sam se u Šabanovom krevetu, a OVO mu je pevač PRED SMRT GOVORIO!

Autor: Melina Gvero

Zabava

26.12.2021

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muzičar Hasan Dudić, koji je, osim što se više od četiri decenije bavi pevanjem, napisao i brojne hitove za druge izvođače, poznat je po braku sa Zlatom Petrović, ali i kao blizak srodnik legendarnog Šabana Šaulića.

HASAN DUDIĆ OTKRIO DOSAD NEPOZNATE PORODIČNE DETALJE: Rodio sam se u Šabanovom krevetu, a OVO mu je pevač PRED SMRT GOVORIO!

Foto: Republika.rs

On se u emotivnoj ispovesti za Srpski telegraf prisetio mladosti i odnosa s pokojnim kraljem narodne muzike.

- Sa Šabanom sam odrastao, on je bio stariji šest godina, pa me pazio, vodio sa sobom gde god krene. Živeli smo blizu, majka Šefika me je rodila u Šabanovom krevetu. Porađala je tetka Ilda, koja je majci bila sve, a kako sam bio prvenac, mezimac, mnogo me volela, dlaka s glave nije smela da mi fali, tako je i Šabana odgajala, svi su me pazili. Šaban me iskreno voleo. Poslednjih godina života mi se baš otvorio, sećam se njegovih reči: "Ti si moja pravcata krv", ponele su ga emocije tad - rekao je Dudić u jednom dahu, pa nastavio da priča o svojim i Šaulićevim korenima:

Republika

Foto: Republika

Hasan Dudić

 

- Rastao sam i živeo u Šapcu u čuvenoj ulici Makaliji, odakle su potekle mnoge estradne zvezde i sportisti, rasadniku talenata, koji je, između ostalih, bio i moj brat od tetke Šaban. Njegova majka Ilda Demirović Šaulić, po kojoj je i njegova ćerka Ilda dobila ime, bila je prvoborac u ratu, u narodnooslobodilačkoj borbi, bila je u odredu Veljka Lukića Kurjaka, rame uz rame s narodnim herojem, koji je s partizanima odigrao ključnu borbu u progonu četnika u Drugom svetskom ratu. Tetka Ilda je udala moju majku. Tad je bilo bitno da mladoženja ima bar neki zanat, a moj otac Mika Dudić bio je obućar. Kod mene je prevagnuo gen s majčine strane, majka mi je prelepo pevala. Šaban je često za nju govorio da nikog nije čuo da tako lepo peva, kao ona. Još kao dete, Šaban je znao, kad krene kod nas, dok ona peva u bašti, da se sakrije da ga ona ne vidi da bi je slušao do kraja, da je ne prekida. Uvek je se često sećao, spominjao kad god bismo se videli. Ja sam slučajno propevao, on je već snimao pesme uveliko, ali bio je izvanredan talenat za sport, vrhunski je boksovao, mene je naučio boksu. Sve mu je nekako išlo od ruke, čega god se dohvatio da radi. Kolege sa boksa su me prijavile na Zlatni glas, gde sam pobedio i tako je sve krenulo. Iako sam bio mali rastom, sport me uobličio. Znao sam da pobegnem od kuće s lokalnim mangupima, a Šaban me tražio po gradu narandžastim fićom. Kad uđe u kafanu po mene, sakrijem se pod sto, a on me čeka napolju, pa kad zapevam, on uđe, sedne i sluša me. Ja u strahu kad završim, prilazim mu, očekujem da ću dobiti batine, on se samo nasmeje i kaže: "Znaš li koliko je sati?!", uhvati me za ruku, smesti u fiću i kući, tako bezbroj puta. Bio je moj zaštitnik.

 

Foto: printscreen/youtube.com

 

 

Od Zlate sam napravio zvezdu, a ona

me ostavila sa detetom od dva meseca

 


- Zlatu sam upoznao 1982, brat me odveo na vašar pod šator, ona kad me ugledala, odmah mi je prišla i uzela za ruku, kao da se znamo 100 godina. Tad smo pevali zajedno. Odveo sam je u Sarajevo da peva sa mnom, tad sam pisao hitove. Njoj sam uradio pesme i album. Kad je snimala album, operisala je zub, sećam se, kutnjak, pevala je celi album u studiju pod velikim bolovima, tad sam video da je okoreli profesionalac. Imali smo mnogo nesuglasica dok smo bili zajedno, bio sam povređen jer sam od nje napravio zvezdu, a ona mi ostavila dete od dva meseca i otišla. Bio sam ogorčen. Pevala je vašare i svadbe, a ja sam joj obezbedio koncerte, stadione, pa, umesto da uživa, čuva glas i radi, ona je poludela, imala je loše društvo, žene koje su joj punile glavu. Ostavila je Mikija meni, pa su mi pomagale majka i snajka da ga podignemo, nije je bilo godinu dana, pevala je ko zna gde. Sin je na sudu pripao meni. Bile su to muke s njom, a nisam bio ja taj koji je hteo da se ženi, ali, eto. Voleo sam je, a ona mi nije uzvratila istom merom. Pet-šest godina je trajao naš brak sa svim njenim odlascima i vraćanjima, kad se sve sabere, dve godine. Na kraju krajeva, opet smo tu jedno za drugo. Miki živi u Beogradu i ima dobar odnos sa Zlatom. Njega je, u stvari, odgajila moja druga žena Dragana iz Sarajeva, bila mu je više majka nego maćeha.

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

Karijeru sam gradio pored

Tome, Kvake i Tozovca

 

- Sedamdesetih sam počeo da pevam po Beogradu zajedno s Tomom Zdravkovićem, Borom Spužićem Kvakom, Predragom Živkovićem Tozovcem. Živeo sam u maloj iznajmljenoj sobi, ali bio sam zadovoljan, učio sam od najboljih. Gledao sam u njih i učio kako da se obučem, ponašam na bini, bili su mi kao očevi. Oni su bili prava gospoda u to vreme. Pored njih, još Himzo Polovina, Safet Isović, Nedžad Salković, Zaim Imamović, Vida Pavlović, Nada Mamula, Beba Selimović. To su bili dobri ljudi i vrhunski pevači. Tad se pevalo od kafana, onih pravih bircuza, do hotelskih sala, ali se znao red, pevač je uvek bio u odelu, obavezna kravata. Prvu tezgu u Beogradu pamtim po bakšišu. Kafana na šabačkoj pijaci, tu sam počeo, dva muzičara i ja, pa ti daju neki dinar, a posle prvu pravu tezgu u Beogradu pamtim po bakšišu, to je bilo ko sad 200 evra, ali se morala znati svaka pesma. Nikad ne znaš šta će da ti traže, zato smo morali sve pesme znati napamet u to vreme, pa, ako pogrešiš, muzičari izvuku, ali ja sam pevao kao slavuj.

Foto: printscreen

 

 

Volim Vučića i Dačića, oni su ljudine!

 

- Ja sam pevao i pevam za vlast. Najviše volim da pevam za Ivicu Dačića, on je prava ljudina, čovek koji me poštuje i ja njega, Vučića takođe, zahvaljujući njemu je Srbija vodeća u regionu. Primitivci nacionalisti mi ne mogu ništa ni njihovi komentari, znam ko sam, šta sam i gde živim. Bio sam predstavnik Roma, a oni me napali na nekom okupljanju, govorili mi da nisam Rom, već Srbin.

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

 

Otvorio sam lobanju jednom šoferčini

jer je trudnu Zlatu uhvatio za dupe

 

- Stalno su me saletale žene da se oženim, a s muškarcima ljubomora šta gledaš u moju ženu i tako, primitivnih scena je bilo koliko hoćeš, ali jednu neću nikad zaboraviti. Pobio sam se samo jednom u životu. Bilo je to u Šapcu kad sam bio sa Zlatom, ona u sedmom mesecu trudnoće s Mikijem, ulazimo u kafanu, a nju neki šofer, koji je sedeo onako u prolazu, krenuo da uhvati za dupe. On je bio i viši i širi od mene, ali kad sam ga udario, otvorio sam mu lobanju, pao mi je mrak na oči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading