ESTRADA OBAVIJENA U CRNO: Održana komemoracija Merimi Njegomir, prijatelji i porodica u SUZAMA! (VIDEO)

Autor:

Zabava

23.11.2021

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se u Beogradu u zgradi Radio Beograda u Kamenoj sali, održava komemoracija povodom smrti poznate muzičke legende Merime Njegomir.

ESTRADA OBAVIJENA U CRNO: Održana komemoracija Merimi Njegomir, prijatelji i porodica u SUZAMA! (VIDEO)

Foto: ST/D. KADIĆ, republika.rs

Poznata pevačica narodne muzike, Merima Njegomir preminula je u 69. godini nakon borbe sa teškom bolešću. Merima će biti sahranjena u utorak, 23. novembra, na Novom groblju u 14.30 časova.

Danas se u Beogradu u zgradi Radio Beograda u Kamenoj sali, održava komemoracija povodom smrti poznate muzičke legende Merime Njegomir, koja je preminula nakon duge i teške bolesti.

Kolege, prijatelji i porodica okupili su se kako bi odali, poslednju počast, svojoj dragoj Merimi. Na komemoraciju, među prvima stigli su Ana Bekuta, Lepa Lukić, Branko Sovrlić, ali i mnogi drugi.

Porodica, kolege i prijatelji ispratiće Merimu na večni počinak, komemoracija je počela pesmom "Ružo moja", a to je izazvalo bol i suze prisutnima.

Foto: ST/D. KADIĆ

Vera Matović kroz suze progovorila o Merimi

- Draga moja Merima, isplakala sam se za njom, kao što sam rekla, nismo se družile, jesmo na koncertima, samo se sećam 80-tih godina kada je izjavila povodom godišnjice, kada su mene najavili, da je to odjeknulo čini mi se ceo Taš odjeknuo, a čini mi se i Beograd. Nisam mogla da poverujem da je to neko rekao za mene, ona je rekla da je to istina živa. Nije bila sujetna, nije imala ni trunke sujete, moram i ovo da kažem, televizija, verovatno je imala svoje pulene, niko da me pogrešno ne razume, snimali su Novu godinu i ona je pitala, pošto sam muzičkog urednika slučajno srela i rekli su mi da prave Novu godinu, pitala sam da li sam i ja tu, rekli su mi ne, Merima je odreagovala, ne treba mene niko da zove, dovoljan mi je narod i vi, uvek ću biti uz vas i uvek ću biti iskrena, kao i do sada. Ne treba meni ništa, ja samo želim da me narod voli i sad mislim da sam u najvećem jeku popularnosti, sa tim ne može niko da se pohvali - govorila je Vera Matović. 

Foto: ST/D. KADIĆ

Lepa Lukić slomljena

Lepa Lukić je na komemoraciji svoje prijateljice, jedva smogla snage da progovori, te je kroz suze, izustila par reči:

- Nisam nikako, ja sam bila veliki prijatelj sa njom. Bila sam kod nje u julu, ustupila mi je svoju kuću, šok sam doživela, kada se sve ovo dogodilo, Merima je osećala da je nešto boli, išla je kod više lekara i ništa nisu pronašli, potom je otišla na skener i lekar joj saopštio da ima rak pankreasa, kada sam to čula, nisam mogla da izdržim da ne plačem. Njen sin me je molio da ne plačem, nemojte pred njom. Ja nisam mogla da se suzdržim od plakanja, a on mio je rekao, ako ne možete da se suzdržite, nemojte ni da zovete - rekla je Lepa, jecajući kroz suze.

Vest da je Merima, umrla obavila je stradu u crno, a njena dugogodišnja prijateljica Ana Bekuta, nije krila bol, kroz potresne reči, koje jedva uspela da izusti:

Foto: ST/D. KADIĆ

Ana Bekuta ožalošćena

- Ovde sam danas da govorim o svojom kumi, prijateljici, pevačici, dami, i umetnici. Teško mi je da govorim, jer na ovo nisam bila spremna. Merina je otišla tako brzo i nečujno kao ptica, koja stoji na prozoru i peva - rekla je ožalošćena Ana Bekuta.

Ceca Bojković, počela je govor sa potresnim rečima, otkrivši da je Merinina ćerka, njoj posvetila knjigu, što je pokazatelj, kakva je majka bila:

Foto: ST/D. KADIĆ

Ceca Bojković se kroz bol oprostila od Merime

- Knjiga Jelene Njegomir je knjigu posvetila majci, još za života Merininog, posveta je glasila ovako: "Mama, kada bih sve knjige tebi posvetila, ni jedna te ne bi bila dostojna, svaki trenutak slavim, dišem punim plućima, i tako pokazujem zahvalnost, za najvažniji dan, koji sam uz tebe dobila. Život!"- rekla je Ceca.

Foto: republika.rs

Olivera Kovačević se oprostila od Merime kroz bol

Olivera Kovačević u ime Radio - televizije Srbije izrazila je saučešće porodici i istakla da je Merima bila muzički poliglota, da je pevala na čak 20 svetskih jezika.

- Imala je glas po kome su i anđeli hodali po kristalu - rekla je Olivera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading