PEVAČICA SA MENADŽEROM ZASTRAŠIVALA KLJUČNOG SVEDOKA! Severina i Tomica počinili KRIVIČNO delo: UCENJIVALI veštaka lascivnim fotografijama!

Autor: DUŠAN LUKIĆ

Zabava

12.10.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesposobni psihijatru, pripremi decu na život bez tate. U medijima ćemo objaviti tvoje slike s ljubavnicom ako se pojaviš na sudu, piše u porukama.

Republika

Foto: prinbtscreen

Severina počinila krivično delo

Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala u Hrvatskoj, istražuje da li je Severina Vučković, boreći se za starateljstvo, počinila teško krivično delo seksualne ucene i zastrašivanja veštaka psihijatra pretećim porukama, piše hrvatski list Nacional.

Naime, psihijatar koji je potpisao (veštačio) nalaz protiv Severine, u najnovijoj istrazi sarađuje s USKOK, a pomenuti medij otkriva sadržaj krivične prijave protiv poznate pevačice za "sextortion", sadržaj poruka koje mu je slala, te zašto su se pevačica i veštak tajno sastali u Maksimirskoj šumi.

Iza nedavnog sudskog preokreta u medijski eksponiranoj Severininoj borbi s njenim bivšim partnerom biznismenom Milanom Popovićem oko starateljstva nad njihovim maloletnim sinom krije se velika kontroverza, koja ceo taj slučaj uvodi u novu dramatičnu siituaciju. Prema navodima, USKOK je počeo da istražuje da li je i u kojoj meri taj preokret režirala Severina, ali teškim krivičnim delom pretnje, seksualnom ucenom, poznatom kao "sextortion" i zastrašivanjem svedoka čiji je iskaz mogao uticati na ishod tog postupka. Zastrašivanje svedoka ozbiljno je krivično delo, uglavnom se povezuje s miljeom organizovanog kriminala, a ima i pogubne posledice na efikasnost pravosudnog sistema jer je iskaz svedoka i dalje jedno od najvažnijih dokaznih sredstava.

Državno tužilaštvo u Hrvatskoj istražuje šta je zapravo dovelo do toga da se na ključnom sudskom ročištu pre izricanja drugostepene sudske odluke u svojstvu svedoka nije pojavio sudski veštak psihijatar koji je uradio veštačenje s psihologom, važno za odluku o starateljstvu nad maloletnim sinom Severine Vučković.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

 

Nacional je dobio na uvid krivičnu prijavu kojom se pevačica Severina i njen menadžer Tomica Petrović terete da su ucenjivali i zastrašivali tog, možda i ključnog, svedoka, koji je, to treba posebno napomenuti, u raznim fazama ovog slučaja bio pod pritiscima i jedne i druge strane.

Foto: eStock

Severinin menadžer Tomica Petrović je saučesnik pevačice u krivičnom delu

Nacional nije objavio identitet veštaka, ni sve eksplicitne detalje iz pomenute krivične prijave, već njen ključni deo, u kom, između ostalog, stoji da je spomenuti veštak "dobijao višestruke preteće poruke koje mu je uputila Severina, a u kojima zahteva da ne dođe na sud u Splitu, koji je trebalo da se održi 5. jula 2021, jer će inače u medijima objaviti informacije i slike vezane za privatni život veštaka, a iz čega će biti vidljivo da veštak ima intimnu vezu (nadalje se precizira s kim)".

To je izrazito neprijatno i kompromitujuće za veštaka jer je on oženjen i otac troje dece. Zbog takvih pretnji veštak je odlučio da ne dođe na sud i zamolio lekare iz KBC Rebro da mu zbog psihičkog stanja u kom se našao zbog višestrukih pretećih poruka Severine i njenog menadžera Tomice Petrovića prepišu adekvatnu terapiju. Prema daljim navodima, veštak nije došao u Split na sud zbog zdravstvenog stanja, a njegove kolege i bliske osobe koje znaju šta je uzrok njegovog narušenog psihičkog stanja savetovali su mu da prijavi Severinu i osobe koje joj pomažu.

 

Uhodila veštaka

Iz sadržaja poruka vidljivo je da je Severina vrlo verovatno pratila veštaka s obzirom na to da je poruke vezane za njegov odnos s partnerkom, s kojom je u intimnoj vezi, upućivala neposredno pred to kad oni treba da se nađu, a u kojima Severina "daje do znanja veštaku da u svakom trenutku zna gde se nalazi i šta radi". Izvor koji je Nacionalu omogućio uvid u krivičnu prijavu o tim dešavanjima dodatno kaže: "Tačno u trenucima kada je veštak uoči suđenja doputovao u Split od Severine je primio poruku u kojoj mu je napisala: 'Dobro došao u moj grad.' Nedugo potom, baš kad je stigao u hotel, napisala mu je poruku: 'Dobro došao u moj hotel.' Nešto kasnije poručila mu je da će njegovoj supruzi otkriti s kim je doputovao u Split ako se pojavi na sudu. Veštak zbog toga nije došao na sud, ali njegovoj supruzi su, svejedno, javili s kim je doputovao u Split."


U pretećim porukama, upućenim psihijatru, između ostalog, stoji: 

- Dobar dan, kognitivno nesposobni psihijatru Jergović će pisati o tvom nalazu Mojmiri RTL sam poslala tvoj nalaz i osvrt na 25 strana od pravog dečjeg psihijatra iz Splita. On će pričati, pripremi svoju decu na život bez tate, koji će završiti u zatvoru. Takođe ćemo objaviti tvoje poruke, snimak i mejl da si kognitivno nesposoban. Godinu dana si zavlačio nalaz i pokušali ste da odvojite dete od mene. Niste uspeli, bagro. Moj sin se kod nove nekorumpirane socijalne radnice izjasnio da želi da živi sa mnom. Bio je tada i tvoj donator, kog se dete boji. Ne želim da se tvoja deca boje, ali želim ti da drhtuljiš i strepiš, kao ja sve ove godine, zbog jednog psihopate koji je poplaćao sve. Jesi li popravio kognitivne sposobnosti? Ovako ćemo secirati tvoj nalaz, koji su pregledali ugledni dečji psihijatri i koji će izaći u medije nakon presude. Kakva god bila, ti više ne smeš raditi ni na ulazu bolnice. To sam rekla i USKOK. Jedva čekam da vas sve pohapse. Reci prijateljici sudiji da smo nju ostavili za kraj. Ganjaću vas do kraja. Direktorku škole, sudiju i tebe. Sve što si dobio trošićeš na tužbe i advokate -.

 Zbog više njenih spornih poruka USKOK je pokrenuo postupak s ciljem da se temeljno proveri je li Severina zastrašivala i ucenjivala možda ključnog svedoka u sudskom postupku u kojem se odlučivalo o brizi nad njenim maloletnim detetom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading