Ekipa Srpskog telegrafa posetila najstarijeg od Zdravkovića: Otkrivamo tajnu Tominog trećeg brata! (FOTO/VIDEO)

Autor: D. Lukić - O. Bogdanović

Zabava

28.09.2021

21:30

Dok film "Toma", u kome se, pored legende i boema Tome Zdravkovića, pojavljuje i njegov brat Novica, osvaja publiku širom Srbije, gotovo niko ne zna za njihovog trećeg brata Ivana, koji živi u Pančevu i snažno gazi devetu deceniju.

republika.rs, Youtube

 

Ekipa Srpskog telegrafa posetila je porodični dom Ivana Zdravkovića, nekadašnjeg službenika jugoslovenske carine koji je već odavno otišao u penziju, a sada zbog bolesti nije mogao da govori o slavnoj braći i filmu u kom se ne pominje.

Naime, na vratima nas je dočekao Ivanov sin Miki, koji nije želeo da mu se otac snima jer je nedavno slomio kuk. Ivan je imao tešku operaciju, bio je donedavno u bolnici, a kola Hitne pomoći, kako saznajemo, često su na njihovoj adresi. Ni naslednik Ivana Zdravkovića nije želeo mnogo da priča za medije, ali nam je otkrio kako se njegov otac oseća sada, nakon što je izašao iz bolnice, gde je imao ozbiljnu operaciju.

republika.rs

 

 

- Molim vas, imajte razumevanja, moj otac ima 90 godina, nije trenutak zaista da on išta govori, pogotovo što je nedavno slomio kuk i možete da zamislite kako se oseća - rekao je s vrata Ivanov sin za Srpski telegraf, strahujući za oca i zbog korone jer je star i nemoćan.

Kasnije smo stupili u kontakt i sa Desankom Višić, koja živi sa Zdravkovićem u njegovom porodičnom stanu u Pančevu. Ona nam je takođe prokomentarisala u kakvom je stanju Ivan, te pohvalila sina, koji o njemu svakodnevno brine.

- Ivan je nepokretan, operisao je kuk, stanje mu je kritično. Sin Miki je non-stop tu, presvlači oca, brine o njemu. Miki je po ceo dan tu, pomaže nam oko svega u stanu - objasnila je Desanka, koja inače boravi s Ivanom.

republika.rs

 

 

I Zdravkovićeve komšije su za njega imale samo reči hvale, a svi su sada zabrinuti za zdravlje, koje mu je narušeno. Ivanovi susedi su se prisetili kako je oduvek bio ponosan na slavnog brata jer je zahvaljujući njemu dobio i posao i stan:

- Oni su jedno vreme živeli zajedno u Beogradu, a Toma je Ivanu pomogao i da se zaposli. Često nam je pričao: "Ja sam dobio posao na železnici, kao carinik, samo zahvaljujući Tomi. Kad se pročulo da mi je rođeni brat, sve je išlo lakše, pa sam dobio i stan. Jednom prilikom predsednik našeg sindikata mi kaže: 'Ivane, dovedi Tomu da nam peva tokom naše svečanosti i bićeš dobro nagrađen.' Kažem to Tomi i, naravno, dođe on i peva. Sutra kažu meni u preduzeću: 'Ivane, izvoli ključeve stana.'"

republika.rs

 

 

PORODIČNA KUĆA ZARASLA U ŠIBLJE

Inače, ekipa portala Srpskog telegrafa Republika.rs posetila je i selo Pečenjevce kod Leskovca, iz kog Zdravkovići potiču. Porodična kuća je urasla u zeleno šiblje. U kući više nikog nema, sve je pusto, jedino se ponekad može čuti cvrkut ptica koje naprave gnezdo u krošnjama drveća. Kako su nam komšije koje se sećaju ispričale, Tomin otac je pored kuće zasadio četiri oraha za četiri sina - Ivana, Acu, Novicu i Tomu.

- Kada je Aca preminuo, posekli su jedan orah, zatim posle Tomine smrti posekli su još jedan. Sada ovde i dalje stoje dva oraha jer Novica i Ivan, otkako su se razboleli više nisu dolazili, pa ni kad je Novica umro nije imao ko da poseče još orah - priča jedan od meštana.

Kako dalje saznajemo, slavni boem, iako je voleo Pečenjevce, nije voleo da posećuje porodični dom nakon smrti sestre Mire jer je to veoma teško podneo.

Komentari (0)

Loading