TREĆI BRAT TOME I NOVICE ZDRAVKOVIĆA SE NALAZI U BOLNICI: Evo kako izgleda Ivan i zbog čega ga nisu zatekli na projekciji filma! (FOTO)

Autor:

Zabava

24.09.2021

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Toma i Novica Zdravković, dva brata koji su harali estradnim nebom svojevremeno imaju i trećeg brata koji nije poznat javnosti, a evo kako on izgleda.

Foto: ST/N. PANČIĆ, Youtube

Toma i Novica Zdravković imaju trećeg brata kog javnost nije upoznala

 

Javnosti je nadaleko poznata dva brata Toma i Novica Zdravković, no malo ko zna za njihovog treće brata, koji već uveliko snažno gazi devetu deceniju života, a živi u Pančevu. Ivan Zdravković bio je nekadašnji službenik jugoslovenske carine, koji je već odavno otišao u penziju. 

Kako ste vi odrastali? Poznato je da je Toma rođen u Pečenjevcu, mestu nadomak Leskovca.

- Tačno je to. Porodica Zdravković je iz sela Pečenjevca kod Leskovca. Bili smo siromašna porodica. Bilo nas je petoro dece. Četiri brata i sestra. Posle Drugog svetskog rata baš je bilo teško. On je osnovnu školu završio u rodnom selu. Potom je otišao u Leskovac, gde je upisao, tada se to zvala, Realna gimnazija.,

Foto: youtube.com

Toma Zdravković ima trećeg brata Ivana

 

Kako je sve počelo s muzikom?

- U to vreme, deca, kao što smo mi bili, odlazili smo na Hisar, brdo iznad grada. Postojala je kafana, u sklopu hotela Dubočica, u kojoj su gostovali razni pevači. Tako je jednom stigla i pokojna Silvana Armenulić. Nju je pratio poznati orekstar, u to vreme, a šef je bio čuveni Šerbo iz Sarajeva. Tamo smo visili i u tim odlascima nalazili smo jedinu razonodu. Zapravo, mi smo sedeli na klupama, pored te kafane. Toma je imao 15-16 godina i stvarno ne znam odakle to njemu,ali, stalno je nešto pevušio, a pesmu koju čuje, još ako mu se dopadne, bez problema je učio napamet i znao tačno da je otpeva.

Njega su taj Šerbo, šef orkestra, i Silvana čuli kako peva. Zar ne? Da li je tačno, da su Tomu kao dečaka, njegovi drugari iz Pečenjevca i Leskovca zvali Kuca?

- Jeste. Tačno je to.

 

 

Da li je bio dobar brat? Konkretno, prema vama?

- Mi smo jedno vreme živeli zajedno u Beogradu. Bilo je to dobro vreme, ali, i tada nije bilo lako da se čovek zaposli. Ja sam dobio posao na železnici, kao carinik, samo zahvaljujući Tomi. Kad se pročulo da mi je rođeni brat, sve je išlo lakše.

Rekli ste mi ranije, ima jedan detalj koji je posebno obeležio vaš život?

Foto: instagram.com/tomislav_toma_zdravkovic

Ivan Zdravković govori o bratu Tomi Zdrakoviću

 

- Jednom prilikom, predsednik našeg sindikata mi kaže: Ivane, dovedi Tomu da nam peva tokom naše svečanosti i bićeš dobro nagrađen. Kažem to Tomi i naravno, dođe on, peva. Sutra, kažu meni u preduzeću-Ivane, izvoli ključeve od stana. Tako je to bilo.

TREĆI BRAT ZDRAVKOVIĆ SE NALAZI U BOLNICI

Foto: Facebook.com/Darko Jasika

 

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavila se fotografija Ivana Zdravkovića koji se nalazi u bolnici, a potom je izvesni Darko uz fotografiju objasnio šta je tamo zatekao.

- Tomu i Novicu dobro znate, ali malo ko zna da postoji i treći brat Zdravković. Pronašao sam ga danas u bolnici, a ne na projekciji filam o Tomi. Obećao je da će Gordana obezbediti ne 3, nego 10 karti za mene pošto sam ga vozio toliko puta kući. Nije dovoljno poznato, ali rođeni brat Tome Zdravkovića, mnogo manje poznatiji od Novice, estradnog vuka, Živi u Pančevu. Reč je o gospodinu koji gazi već devetu devenicu života nekada službeniku jugoslovenske carine, odavno penzioneru. U pitanju je Ivan Zdravković.

 

 

Komentari (0)

Loading