"USTANAK" UBIJA SVE ŠTO VUČE UNAZAD: Predstavljen debi muzički album Đorđa Sibinovića! (FOTO)

Autor:

Zabava

24.09.2021

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi album umetnika Đorđa Sibinovića koji govori o životu predstavljen je publici, a mnogi su oduševljeni njegovim značenjem.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Đorđe Sibinović objavio novi album

 

U PGP RTS klubu predstavljen je album ,,Ustanak" Đorđa Sibinovića, doktora prava i književnika, koji je svoju kreativnost odlučio da predoči kroz još jednu granu umetnosti- muziku.

Prema rečima autora ,,Ustanak" je nastao kao rezultat da se muzika izrazi preko jezika, da kroz jedan lingvistički trik pretvaranja glagola u imenicu kaže da treba ustati u svoj život, a kad se ustane, da se u sebi ubije ono što vuče unazad i donosi infekciju inercije. 

Republika

Foto: Privatna arhiva

Đorđe Sibinović o "Ustanku"

 

- Umetnički talenti od nas traže da krenemo napred, da budemo bolji i drugačiji od sebe, a ne od nekog drugog. Pripadam i dolazim iz generacije koju je reski zvuk električne gitare vodio celog života i čini mi se da ću na talasu tog zvuka čitav život provesti uz neku vrstu optimizma i erosa, koji me vodi da stalna ustajem i tražim nova rešenja za sve ono čime nisam zadovoljan - istakao je Sibinović

,,Ustanak" etno-melodiju Balkana stavlja u funkciju svih popularnih oblika muzike 20. veka. Od regtajma, surf-roka, roken-rola, do džeza, šansone, fjužna i na kraju, do vorld mjuzika. Muzičar, čijih devet numera, kao voda, pronalaze put do slušalaca na ovom albumu sarađivao je sa Mirkom Tomićem, jednim od naših najnadarenijih gitarista, a zatim i sa Igorom Mitrićem, u čijem studiju je čitava magija nastajala. Ovaj projekat su podržali i mnogi njegovi prijatelji - afirmisani muzičari i umetnici, a pre svih, Đule Van Gog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading