Znam pesmicu "Ringe, ringe raja": FRANCUSKA PREDSTAVNICA SRPSKOG POREKLA OTKRILA KOLIKO JE VEZANA ZA NAŠU ZEMLJU

Autor:

Zabava

24.05.2021

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barbara Pravi (28) francuska predstavnica na Evroviziji ima srspko poreklo, a sada je otkila i šta je sve vezuje za našu zemlju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vodi poreklo iz Srbije... Barbara Pravi

Naime, Barbarin deda Petrar Pjević je iz Srbije, a ona je ispričala da uz sebe stalno nosi jedan komad hartije. Na njemu njen deda Petar detaljno, preko cele stranice, pisano rukom, objašnjava poreklo porodičnog prezimena, "da se uvek seća šta joj je sudbina namenila":

- Ah, moj deda Petar! Mnogo ga volim. Svi ga zovemo deda. Mnogo mi znači - rekla je Barbara Pravi u intervjuu za "Novosti".

Na pitanje da li ju je naučio da peva nešto na srpskom, odgovorila je:

- Naravno! Upamtila sam pesmicu "Ringe ringe Raja, doš'o čika Paja". Stalno sam je pevala kad sam bila mala, zahvaljujući mom dedi. On je iz Beograda, a u Francuskoj se, posle, rodio moj tata Mark. Mama je iz Irana. Tata je profesor etike, a mama inspektorka nacionalnog obrazovanja.

Foto: Tanjug/AP
Seća se pesmice "Ringe, ringe, raja"...

Kako navodi, Srbiju je posetila jednom.

- Samo jednom, kada sam imala 12 godina. Ne sećam se najbolje, davno je bilo. Išli smo kolima s juga Francuske i bila je to prava avantura. Ali, volela bih mnogo da ponovo odem. Nameravam da posetim Srbiju čim se otvore granice posle pandemije - ponosno kaže Barbara.

Barbara Pravi je, podsetimo, na ovogodišnjoj Evroviziji osvojila drugo mesto. Pobedila je Italija, a Srbija je takmičenje završila na 15. mestu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milica

24.05.2021 10:27

Glasala sam za Francusku a onda kasnije dobila poruku da se zahvaljuju na glasanju ali glasanje još nije pocelo. Bilo mi je baš to čudno s obzirom da je glasanje bilo u toku.